Algyő

2023.04.28. 17:00

Elkészült az új úszómedence a Borbála Fürdőben – Fotók

Régóta húzódó beruházás zárult le Algyőn, pénteken átadták ugyanis az új kültéri medencét. A vendégek várhatóan nyár elején csobbanhatnak majd a vízben.

Kiss Anna

A lakosság nyár elejétől használhatja majd az új úszómedencét. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Pénteken nem csak az új bölcsődét adták át Algyőn a falunapok részeként, hanem az új 33-szor 25 méteres szabványméretű kültéri medencét is a Borbála Fürdőben. Molnár Áron polgármester az ünnepségen elmondta, a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylettel közösen hozták létre a medencét, amelynek építése még 2018-ban megkezdődött, azonban rögös út vezetett az elkészültéig, ugyanis sikertelen közbeszerzési eljárások, kivitelezőhiány, a koronavírus és a háború is nehezítette a kivitelezést.

Beszámolt arról is, hogy 880 millió forint TAO-támogatásból, vagyis a cégek által felajánlott társasági adóból épült meg a medence, amelyet a tervek szerint nyár elején vehetnek birtokba a fürdőzők és a vízilabdázók, akik a hidegebb hónapokban is használhatják majd a medencét, fölé ugyanis sátrat építenek. A munkálatokat a Clean Star Complex Kft. végezte el.

Molnár Áron megjegyezte, nemcsak a medence építése készült el, hanem annak az a kút is, amely jóval nagyobb hozamú, mint az eddig meglévő, ugyanis a teljes fürdőt, az iskolát és a sportközpontot is képes lesz ellátni a leghidegebb hónapokban is.

Az ünnepségen jelen volt Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke is, aki arról beszélt, hogy az egyedülálló magyar sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően készülhetett el Algyőn is az új medence. Utalt ezzel a TAO-ra, amely révén sok hazai település gazdagodott már vizes létesítménnyel. Az alelnök hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy ne csak a nagy bázisokon lehessen a vizes sportokat kipróbálni, hanem a kisebb településeken is lehessen űzni azokat. Leszögezte, nem lehet a nagyvárosokban élők kiváltsága ez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában