Makó

2023.04.27. 19:11

Hamarosan elkészül a honvédi közösségi ház

Nyárra elkészül az új közösségi ház a makói Honvéd városrészben. A körzet önkormányzati képviselője, Varga Ferenc azt javasolja, a létesítmény viselje majd Sánta Sándor nevét.

Szabó Imre

A közösségi ház készültségi szintje 70 százalékos. Fotó: Szabó Imre

A cigányság sehol sem kapott a vármegyében akkora fejlesztési lehetőségeket, mint Makón 

– mondta csütörtökön Simon Zsolt, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a Honvéd városrészben épülő közösségi ház bejárásán. Az elnök, Petrovics Attila azt is megígérte, hogy az új létesítményekre vigyáznak majd, kulturális- és sportprogramokkal töltik meg a hamarosan elkészülő létesítményeket.

Fotó: Szabó Imre

A jelentős részben romák lakta városrészben az utóbbi években nagy arányú fejlesztések zajlottak

 – emlékeztetett Farkas Éva Erzsébet polgármester a közös sajtótájékoztatón. Elhangzott, az évekkel ezelőtt Makóra érkezett, összesen nagyjából egymilliárdos keretből többek között önkormányzati bérlakások újultak meg, utak, járdák, csatornák épültek, közösségi programokat szerveztek. A nagyívű fejlesztésből már csak a kulturális központ felavatása van hátra.

Fotó: Szabó Imre

Silye Zoltán, a kivitelező Silye és Fiai Kft. ügyvezetője azt mondta, a komplexum átadása júliusban várható, ezt követően már csak a tereprendezés marad hátra. Az épület mellett sportpálya épül játszótérrel, röplabda- és focipályával, szabadtéri fitneszgépekkel, parkolóval. A hozzá tartozó szolgálati lakás műszaki átadása már meg is történt.

Jelenleg különböző belső munkák folynak. Az elektromos hálózat már készen van, a gépészeti alapszerelések megtörténtek, következik a belső hideg burkolás, a festés és a külső homlokzat vakolása 

– tette hozzá.

Fotó: Szabó Imre

A sajtótájékoztatón mindenki köszönetet mondott Lázár Jánosnak, a kormánynak és hálával emlékezett meg a körzet előző képviselőjéről, a nemrég elhunyt Sánta Sándorról. Varga Ferenc alpolgármester, a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője bejelentette: a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy a közösségi ház elődjének nevét viselje.

Ő volt az, aki Honvéd fejlesztését, illetve a közösségi ház építését már azóta szorgalmazta, hogy Makó rendszerváltás utáni első polgármesterévé választották

 – indokolta az elképzelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában