A szakma legjobbjai találkoznak Ásotthalmon szombaton

2023.04.21. 13:44

Országos Fakitermelő Versenyt rendeznek a Bedőben

Munkatársunktól

A szakma legjobbjai találkoznak Ásotthalmon szombaton

Az Országos Fakitermelő Bajnokság első állomása Ásotthalom, ahol a régió fakitermelésben dolgozó szakemberei mérik össze tudásukat és ügyességüket szombaton 11 órától a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Csaknem 20 év után, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt először maradt el a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, ami a kényszerű szünetet követően 2021 őszén egy jubileumi megmérettetéssel, majd egy bábolnai országos döntővel indult újra. 2023-ban viszont minden esély megvan arra, hogy hazánk legjelentősebb fakitermelő versenysorozata újra teljes fényében térjen vissza: hat selejtezőkörrel, a szegedi Bajnokok Bajnoka kieséses küzdelemmel, egy döntővel és minél több, szakmájára igényes favágóval. A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a szakma egyik legfontosabb találkozóhelye, ahol az erdőben dolgozók találkozhatnak egymással, tapasztalatokat cserélhetnek, és megbeszélhetik a számukra fontos kérdéseket. A bajnokság sikere az erdészeti szakmai összefogásában, kiemelten az állami erdőgazdaságok, de a magánerdősök, fakitermelő vállalkozók, oktatási intézmények részvételén, háttérmunkáján is múlik.

A szervezők szerint 2023-ban minden adott ahhoz, hogy a verseny újra a pandémia előtti lendülettel rajtoljon el április végén Ásotthalmon, és záruljon szeptemberben egy országos döntővel. A bajnokság rendkívül látványos és érdekes, nemcsak a szakmabelieknek szól, ezért minden érdeklődőt várnak a Bedőben szombat délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában