Finn–magyar erdészeti együttműködés

2023.04.17. 10:47

Partnerségi projekt a Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Az Európai Bizottság 2021-2027-es időszakban is, a korábbi évekhez hasonlóan, meghirdette az Erasmus+ programot. A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum a szakképzési szektorban nyújtotta be kis léptékű partnerségek pályázatát a finn WinNova iskola Erdészeti és Földmunka részlegével közösen. A Nemzetközi Erdészeti Együttműködés című projekt előkészítése 2022 tavaszára nyúlik vissza, amikor az iskola vendégül látta a finn iskola tanárait. A pályázat eredményét decemberben hirdették ki: a két iskola közös projektje 30 ezer euró támogatásban részesült.

A program célja, hogy az oktatási intézmény bekerüljön a nemzetközi iskolai vérkeringésbe, a tanulók megismerkedjenek más országok oktatási rendszerével, kultúrájával, gyakorolják az idegen nyelvet. A 2023-ban futó projekt keretében lesznek utazások, módszertani és gyakorlati ismeretek cseréje és bővítése, nyelvi, szakmai és kulturális felkészítés annak érdekében, hogy a résztvevők és a szakterület érintettjei minél többet profitálhassanak a programból. A szegedi erdészeti iskola vezetőségének reményei és tervei szerint egy hosszú távú munkakapcsolatot sikerül kialakítani a finn WinNovával még több partneriskola bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában