Szegedi hírek

2023.04.23. 14:40

Rendőrök és tűzoltók szállták meg a vadasparkot - Fotók

A rendőrök és a tűzoltók napját tartották vasárnap a szegedi Vadasparkban. Mindkét szervezet alaposan felkészült az eseményre, szinte az összes létező járművet bemutatták, ráadásul aki akart, még egy rendőrmotorra is felülhetett. Egy álbűnözőre pedig rendőrkutyát uszítottak, miközben a háttérben a tűzoltózenekar szórakoztatta a vadasparkba látogatókat. Mindezek előtt azonban misét mondtak a rendőrökért.

Suki Zoltán

Erik és Linda egy rendőrségi motort próbált ki a vadasparkban. Fotó: Gémes Sándor

Aki vasárnap járt a szegedi vadasparkban először bizonyára nagyon meglepődött, mert az állatkert tele volt rendőrökkel és tűzoltókkal. Szerencsére nem volt semmi gond, csak a rendőr- és tűzoltónapot tartottak, ami most is igen szórakoztató esemény volt. A vadasparki bemutatók előtt azonban reggel még a rendőrökért mondtak misét a Móravárosi Szent Kereszt Plébánián, azért mert hétfőn van a rendőrség, és Szent György napja. Fazakas Attila atya arról beszélt, hogy Szent György számtalan módon igyekezett a bűn ellen harcolni. A rendőrök bűn elleni harca pedig fizikai harc, amiben akár életüket is veszthetik. Fazakas Attila azokról a rendőrökről is megemlékezett, akik szolgálatteljesítés közben veszítették életüket. A rendőri hivatást nehéznek, és veszélyesnek nevezte, és hozzátette, hogy az egész társadalomért dolgoznak. Majd Szent György mennyei közbenjárását kérte, hogy óvja és védje a rendőröket. A mise végén Fazakas atya megszentelt a templom előtt egy rendőrautót is.

Ezután pedig a rendőrök átvonultak a vadasparkba, ahol addigra már minden készen állt arra, hogy ők, és a tűzoltók is bemutatkozzanak az egyszerű földi halandóknak. A két szervezet gyakorlatilag az összes létező járművéből bemutatott egyet-egyet, a tűzoltók még a Komondor nevű eszközt is kihozták, ami előtt gyakorlatilag nincs akadály mindenen átmegy, és még az üvege is golyóálló. A vadasparkba most is főleg családok látogattak ki, és nem meglepően a gyerekek jöttek leginkább lázba a sok különleges eszköztől.

Erik és Linda például egy rendőrségi motort próbált ki, amiről a szüleik csak nagy nehezen tudták leszedni őket. Erik volt a beszédesebb, de a hosszú távú terveit nem árulta el, csak annyit mondott, hogy a testvére 5, ő pedig 4 éves. Majd tovább is viharzott az egyik tűzoltóautó felé.

Ebben a pillanatban pedig rázendített a tűzoltózenekar is, akik végigvonultak az egész vadasparkon, hogy véletlenül se maradjon le senki a műsorukról.

Népszerű volt a rendőrök kutyás bemutatója is, ami egyben félelmetes is volt kicsit. Egy rendőrt beszéltek rá, hogy játssza el a bűnöző szerepét, majd egyszerűen ráuszítottak egy rendőrkutyát, és az álbűnöző már földre is került.

Ráadásul a gyerekek nem csak egyszeri élményt kaptak, hanem nyerhettek is. A kilátogató családok pecséteket gyűjthetnek a különböző állomásokon. Ha teljesítették a feltételeket, akkor sorsoláson vehettek részt. Aki összegyűjtött öt pecsétet, az akár laktanyalátogatást is nyerhetett, hogy még közelebbről megismerhesse a tűzoltók munkáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában