Szegedi hírek

2023.04.05. 13:53

Tabletet kaptak a legkiemelkedőbb diákok - Galéria

Táblagépeket ajándékozott félmillió forint értékben a Zrínyi iskolának a Rotary Club Szeged Tisza. Az okoseszközöket a legkiválóbb diákok vehették át a Költészet napi rendezvényen.

T. K.

A Rotary Club Szeged Tisza öt táblagépet ajándékozott a legkiválóbb diákoknak. Fotó: Gémes Sándor

Öt táblagépet adományozott a Rotary Club Szeged Tisza a Zrínyi Ilona Általános Iskolának. Hogy kik kapják az okoseszközöket, az iskola vezetésével közösen döntötték el. Balogh Kinga intézményvezető elmondta, a kiemelkedő tanulmányi eredményeket, szorgalmat és közösségi munkát jutalmazták.

– Klubunk számára mindig kiemelt fontosságú volt az ifjúság támogatása. A Zrínyi-iskolába már öt éve hozunk táblagépeket a legkiválóbb diákoknak, de hasonlóan támogatjuk a Dózsa György Általános iskolát is. A Gregor József iskola is számíthat a segítségünkre, mely a rotarysták legfiatalabb utánpótlásának, az Earlyact-nak a bázisiskolája, a Tömörkény-gimnáziumot pedig a művészeti oktatásban segítjük – sorolta Bukovecz Áron, a klub soros elnöke.

A Zrínyi-iskolában átadott adomány összértéke több mint félmillió forint. Az ajándékokat az iskola Költészet napi rendezvényén adták át. A megajándékozottak nem tudták előzőleg, hogy ők kapják a nagyértékű jutalmat, így mindannyian  nagyon meglepődtek. A harmadikos Gyurkó-Batyi Áron, a negyedikes Mező Luca és Pálinkó Gyula, illetve az ötödikes Ernhoffer Eperke és Pintér Lilla örülhettek. Eperkén láttuk talán a legnagyobb meghatottságot: majdnem elsírta magát, amikor kiment ajándékáért.

– Pont most félévkor nem voltam kitűnő, de eddig mindig csak ötösök voltak a bizonyítványomban. Azon dolgozok, hogy ez év végén is így legyen – mesélte lapunknak a kislány. Kérdésünkre elárulta: korábban volt egy táblagépe, azt azonban odaadta édesanyja párjának, aki katonaként szolgál, mert neki nagyobb szüksége volt rá. Így azonban most újra neki is lesz egy saját okoseszköze, amit eddig telefonja helyettesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában