Ezentúl is a térségben élő emberek javát szeretné szolgálni a politikus

2023.05.25. 20:41

25 éve az Országgyűlésben Farkas Sándor – Fotók

Barátok, kollégák, támogatók köszöntötték a térség országgyűlési képviselőjét. Farkas Sándor kerek jubileumhoz érkezett, 1998 óta, azaz éppen negyed évszázada parlamenti képviselő.

Majzik Attila

1998 óta dolgozik a Parlamentben Farkas Sándor. Fotó: Majzik Attila

Farkas Sándor először 1998-ban szerzett mandátumot, akkor még a szentesi választókerület képviselőjeként. A 2002-es országgyűlési választáson újrázott, majd 2006-ban listáról jutott a Parlamentbe, de 2010-ben már újfent megnyerte a szentesi választókörzetet. 2014-ben már egy jóval nagyobb kerületben kellett kampányolnia, miután a korábbi csongrádi választókörzetet összevonták a szentesivel. Ezt a választást is sikerrel tudta maga mögött, mint ahogy a 2018-ast és a 2022-est is. 1998 és 2002 között a parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöki pozícióját is betöltötte, 2016 és 2018 között pedig kormánybiztosként a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság újraalapítását irányította. 2018 májusában az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárává nevezték ki.

Az országgyűlésben eltelt 25 éve alkalmából rendezett köszöntőn Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, Farkas Sándor politikainak sikerének titka az lehet, hogy kötődik a szülőföldjéhez és a földijeihez. Jakab István, az országgyűlés alelnöke barátságuk alapjának a vidék és a föld szeretetét, a gazdák megbecsülését nevezte. Kövér László, az országgyűlés elnöke arra tért ki a jubileum kapcsán, hogy ezen a napon a családot, a régi bajtársakat, az aktivistákat, kollégákat is ünnepeljük. – Mindenkit, még az ellenlábasokat is, mert ők figyelmeztetnek minket arra, hogy nézzünk a hátunk mögé – tette hozzá a házelnök. Szabó István a választókerület polgármesterei nevében csatlakozott a köszöntéshez.

Az évforduló kapcsán Farkas Sándor elmondta, politikusnak állni nem egyszemélyes műfaj.

Ez nem rólam szól, hanem egy közös ügyről, egy közös jövőképről. Egy közösség bizalmából juthattam ide, ezért felelősséggel tartozom a választóinkért. Kell a család támogatása is, enélkül ez nem működött volna

 – fogalmazott a politikus.

Mint elmondta, egy 1992-es baráti beszélgetés volt számára az a fordulópont, ami után érezte, hogy neki ebben az értékrendben kell dolgoznia. Az 1998-as Parlamentbe jutása pedig még határozottabbá tette.

A politikai pálya nálunk sosem volt „konyhakérdés”, mindig megvolt a biztos háttér. Az elmúlt 25 évben sok öröm, nehézség és jó pár kellemetlen pillanat is ért. De úgy vagyok vele, ha tudok tenni másokért, az emberekért, akkor miért ne csináljam. Ezentúl is a térségben élő emberek javát szeretném szolgálni 

– összegzett Farkas Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában