Kübekháza

2023.05.03. 14:20

A világháló segítségével találták meg az elhunyt férfi egyetlen hozzátartozóját

A világháló segítségével mindössze 4 nap alatt megtalálták annak a férfinak az egyetlen hozzátartozóját, aki magányosan hunyt el Kübekházán. Fia Mozambikban él, apja hamvait is oda viszi ki.

T. K.

Forrás: wikipedia.hu

Április utolsó napjaiban egy holttestet találtak Kübekházán. A 73 éves férfira, aki felesége halála óta egyedül élt, otthonában bukkantak rá. Gyászhírét a falu közösségi oldalán tették közzé, melyet 176-an osztottak meg. Ennek köszönhetően sikerült megtalálni egyetlen fiát, akire a világháló nélkül valószínűleg sokkal nehezebben vagy akár sehogy nem bukkantak volna rá, holléte ugyanis nem volt ismert sem a szomszédok, sem az önkormányzat előtt.

A megosztásoknak köszönhetően összesen 22 ezren látták a szomorú hírt, így az eljutott a hazánktól több mint 8 ezer kilométerre fekvő délkelet-afrikai Mozambikban élő Juhász Zsolthoz is. A férfi telefonon vette fel a kapcsolatot Molnár Róbert kübekházi polgármesterrel. 

Részvétünket fejeztem ki Zsoltnak. Elmondtam, hogy kedveltük édesapját és őszintén sajnáljuk a vele történteket. Zsolt felhatalmazott arra, hogy édesapja földi maradványaival kapcsolatban eljárjak, a hamvasztása felől a szükséges lépéseket megtegyem 

– mesélte a polgármester, aki elárulta azt is, a férfi édesapja hamvait magával viszi és Mozambik gyönyörű partjainál az Indiai Óceánba szeretné szórni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában