Paprikáskrumpli vízágyúval Ásotthalmon

2023.05.04. 13:43

Dínóparkba látogatott a Klúg iskola

Munkatársunktól

Hatodik éve az ásotthalmi önkormányzat vendégszeretetét élvezi szegedi Klúg iskola a madarak és fák napjához kapcsolódó kiránduláson. Fotó: Török János

A madarak és fák napja alkalmából idén is Ásotthalomra látogattak a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény És Diákotthon diákjai, pedagógusai és a szülők. A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Több éves hagyomány az intézményben, hogy a madarak és fák napjához legközelebb eső csütörtökön kirándulnak. Hatodik éve az ásotthalmi önkormányzat vendégszeretetét élvezik, amiért rendkívül hálásak. 

Az ásotthalmi Dínópark vezetője jóvoltából ingyen nézték meg a dínókat a szegedi Klúg iskola diákjai. Fotó: Török János

Tavaly a Bűbáj Élménybirtokra látogattak, ahol csikós csattogtatta az ostort, meglátogatták a Rózsa Sándor Élményházat, az állatsimogatót. Végül a gyerekek alig akartak visszamenni ebédelni. A Gárgyán-erdei pihenőparkba reggel kilenckor érkezett a csapat. A szülők nekiláttak a paprikáskrumpli elkészítésének, a gyerekek pedig játékkal múlatták az időt. Játék közben a növényekről – pitypang, repce, gomba, aggófű – is tanultak. Az egyik mórahalmi húskereskedés jóvoltából gazdag étel készült hússal, kolbásszal és virslivel. 

Fotó: Török János

A szülők 300 palacsintával készültek a kirándulásra. Idén Nyerges Zsolt, az ásotthalmi Dínópark vezetője jóvoltából a parkba látogathattak el ingyen a gyerekek, akik több csoportokba keresték fel a látványos, mozgó dínókat bemutató parkot. A mórahalmi önkéntes tűzoltók a vízágyú működését mutatták meg a gyerekeknek, ami nagy sikert aratott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában