Szegedi hírek

2023.05.24. 15:59

Fiatalok kaptak garzonlakást Szegeden

S.Z.

Jól jön a segítség a fiataloknak. Fotó: DM

Újabb húsz fiatal kapott helyreállított garzonlakást Szegeden, amit pályázaton nyerhettek el. A dokumentumokat szerdán adta át Botka László a városháza házasságkötő termében. A polgármester elmondta, hogy a mai albérletárak mellett ez komoly segítség a fiatalomnak, hiszen a piaci ár töredékéért bérelhetik az ingatlanokat. A lakásokat először öt évre kapják meg, és maximum 40 éves korukig lakhatnak benne.

A lakások felújítását az önkormányzat ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. végezte el. Ilyenkor kicserélik például a padlóburkolatot, a konyhaszekrényeket és a mosogatókat. A lakásokban a teljes elektromos hálózatot is felújítják, valamint kifestik az összes helyiséget. Ahol kell, a nyílászárókat is kicserélik.

Legutóbb tavaly decemberben adtak át 30 felújított önkormányzati szociális bérlakást és 12 ifjúsági garzont. Akkor a polgármester elmondta, hogy a lakások 30 négyzetméterestől kezdődnek, és a bérleti díjuk 26 ezer forinttól indul. A fiatalok az ifjúsági garzonokat pedig 18 és 19 ezer forintért vehetik bérbe. A polgármester hangsúlyozta, hogy a szegedi pá­lyáztatás objektív, fokozottan figyelembe veszik például a gyerekek számát családonként.

Szerdán Botka László arról is beszélt, hogy folytatják az önkormányzati lakásprogramot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában