Lakásotthonban élő fiatalokat támogatott a vásárhelyi Plazmatikum

2023.05.09. 20:20

Gyógyítóerejű szabadidős programokat szerveznek

A családból kiemelt, gyakran traumát átélt gyermekek felépülésében sokat segíthet az élménypedagógia. A vásárhelyi Plazmatikum adományát éppen ezért az Ágota Közösség vásárhelyi lakásotthonában élő fiatalok rekreációs programjaira fordítják.

T. Sz.

Adományozók és adományozottak: a gyerekek rekreációs programjaira szánják az összeget. Fotó: Gémes Sándor

Százezer forint adományt ajánlott fel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató hódmezővásárhelyi lakásotthonában élő fiataloknak a Plazmatikum Hódmezővásárhely. Az országos hálózat vásárhelyi centrumában is kifejezetten fontos a társadalmi felelősségvállalás, szeretnék kivenni a részüket a segítségnyújtásban. Mint azt Varga Fanni, a Plazmatikum munkatársa lapunknak elmondta: szeretnék ráirányítani a figyelmet az állami gondoskodásban élő fiatalokra. Fontosnak érzik segíteni a családból kiemelt gyerekek szakmai, erkölcsi, tárgyi és edukációs programjait.  

Fotó: Gémes Sándor

– Minden hónapban támogatunk egy-egy alapítványt; az év utolsó tavaszi hónapját tematikusan a családoknak szenteljük, ezért választottuk kedvezményezettként az ÁGOTA vásárhelyi lakásotthonát – hangsúlyozta.

Az adományt május 9-én, kedden délután egy ünnepélyes eseményen nyújtották át az ÁGOTA Közösség munkatársai és gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok körében.

A hétköznapokban felüdülést jelentő, inspiráló szabadidős tevékenységek jelentőségét hangsúlyozta kérdésünkre Szalai Beáta, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese. Az adományt a gyermekek rekreációs programjaira fordítják.

– A családjukat vesztett gyermekek életében különösen fontosak az élmények, minden olyan esemény, amelyben feltöltődnek. A közösségi programok, a sportolási lehetőségek, a játékok mind-mind gyógyító erejűek és sikerélményt jelentenek a számukra, ugyanakkor növelik önbizalmukat és segítik felépülésüket traumáikból – hangsúlyozta Szalai Beáta. 

Hozzátette: tapasztalatuk szerint az inspiráló szabadidős programokkal csökken a gyermekek feszültsége, jobban bevonhatók a tanulásba, sokkal inkább motiválhatóak. Fontos, hogy korukhoz és igényeikhez illeszkedő tevékenységeket válasszanak nekik, hiszen a világ egyre gyorsabb változása, a digitalizáció őket is érinti. 

Fotó: Gémes Sándor

A Plazmatikumban tartott ünnepségen a hódmezővásárhelyi lakásotthonból érkező gyermekek köszönetképpen verset mondtak. Az adományozó táblát Rácz Béla, a hódmezővásárhelyi lakásotthon vezetőjével közösen vették át.


 



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában