Szegedi hírek

2023.05.21. 15:08

Katonai helikopterek érkeztek Szegedre – Fotók

Suki Zoltán

Gyalogsági harcjárművet is bemutattak a katonák a nyílt napon. Fotó: Gémes Sándor

Kiképzést tart a Magyar Honvédség május 20-a és 26-a között a Szegedi Repülőtéren és környékén, de érinti Hódmezővásárhely és Dóc településeket is. A levegőben és a szárazföldön is gyakorlatoznak, minden nap reggel 9 és este 11 óra között, ráadásul ez meglehetősen nagy zajjal jár. Emiatt már jó előre elnézést kértek, vasárnap pedig tartottak egy nyílt napot a Szegedi Repülőtéren, ahova bárki bemehetett és megnézhette mivel zajonganak napközben a katonák.

A Különleges Légi Művelet nyílt napján kiállítottak több, a feladatba bevont haditechnikai eszközt, amiket persze piszkálni nem lehetett.

Volt kint a Szegedi Repülőtéren Lynx gyalogsági harcjármű, Polaris MRZR-4 terepjáró jármű, és H145M-es helikopter, valamint egy másik MI 24-es helikopter és több jármű is.

A kiállított járművek mellett a toborzóponton óránként repülés- és helytörténeti előadást hallgathattak meg az eseményre kilátogatók, amelyet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának kollégája tartott. Ezután pedig volt a témához kapcsolódó kvíz, és egy lézerharc pálya is. 

Kocsis Máté százados azt mondta, hogy Szolnokról érkeztek Szegedre gyakorlatozni, és vasárnap tulajdonképpen toborzónapot tartottak, vagyis várták a jelentkezőket a honvédséghez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában