Derekegyház, Nagymágocs

2023.05.12. 09:00

Nappali ellátást biztosítanak a fogyatékkal élő felnőtteknek

Nagymágocson és Derekegyházon új szociális szoláltatást vezetett be a Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény a felnőtt, fogyatékkal élő lakosoknak. A nappali ellátással minden bizonnyal sok családnak segítenek majd hozzátartozójuk gondozásában, mentális fejlesztésében.

Kovács Erika

Nagymágocson a Jókai utcában található a nemrégiben felépített közösségi ház. Fotó: Kovács Erika

A Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény derekegyházi Pacsirta-, valamint a nagymágocsi Cinege Szolgáltató Központja és Támogatott Lakhatása a két településen működő intézményeinek szolgáltatását bővítette azon fogyatékkal élők irányába, akik családjuk körében élnek.

Derekegyházon és Nagymágocson immár nappali ellátást és támogató szolgálatot is működtet a szolgáltató központ. 

A nagykorú, fogyatékkal élő embereknek étkezéssel, vagy étkezés igénybevétele nélkül nappali ellátást biztosítanak személyi térítési díj ellenében. A nappali ellátás a hét öt munkanapján történik, reggel 7 órától 15 óráig. A szolgáltatás, előzetes egyeztetéssel, az intézményvezető egyedi elbírálása alapján, esetlegesen munkaidőn túl, munkaszüneti napokon is igénybe vehető.

Az új szolgáltatás egyebek mellett tanácsadást jelent a családtagok felé, a nappali ellátásban részesülők számára háztartási, vagy háztartást pótló segítséget is nyújtanak. A szolgáltatás készségfejlesztést, étkeztetést, esetkezelést, gondozást, közösségi fejlesztést, pedagógiai-, gyógypedagógiai segítségnyújtást is magában foglal. 

A nappali ellátást igénybe vevők fejlesztő foglalkoztatásban részesülhetnek, ami az előírásoknak megfelelően fejlesztési jogviszonyban történhet.

A személyi térítési díjat a jóváhagyott intézményi térítési díj és az ellátott jövedelmi, vagyoni helyzete alapján állapítják meg. Az intézményi térítési díj az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád Vármegye Kirendeltsége által megállapított és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója által jóváhagyott összeg.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában