Hódmezővásárhely

2023.05.27. 14:40

Rendőrmotoros-kiképző adott vezetési tanácsokat a motorosoknak

Motoros közlekedésbiztonsági napot szervezett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szombaton délelőtt Hódmezővásárhelyen. A rendezvényen a motorosok vezetési tanácsokat kaptak, megtudhatták többek között azt is, hogy mennyit ér a gyakorlatban a vadriasztó, illetve mit tegyenek, ha egy motorostársuk balesetet szenved és ők érnek oda elsőként.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

2014 óta szervezi meg a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a motoros közlekedésbiztonsági napot. Fontosnak tartjuk ezt a témát, hiszen a járás területén is sok a motoros. A kétkerekű járművek télen garázsban állnak, a motorosok pedig kijönnek a gyakorlatból. Szükség van arra, hogy a felkészültségüket kissé felfrissítsük a szezon előtt. Ebben rendőrmotoros-kiképző kollégáink nyújtanak segítséget. Különböző pályákat építünk, ahol rendkívüli szituációkra készülhetnek fel a motorosok 

– mondta Szabó Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője. 

Az elsősegélynyújtást is gyakorolták a motorosok Hódmezővásárhelyen. Fotó: Kovács Erika

Hangsúlyozta, ez a rendezvény nemcsak a motorosoknak szól, hanem azoknak is, akik más közlekedési eszközzel rendelkeznek, hogy tudatosítsák, a motorosokra jobban oda kell figyelni, ők dinamikusabbak az utakon és kevésbé észrevehetőek, mint a személygépkocsival közlekedők.

Sajnos a rendezvényeinknek minden esztendőben van aktualitása. Idén már két súlyos, állatok okozta motorosbaleset is történt, az egyik esetben egy felszálló gólya miatt következett be a tragédia. Az idei közlekedésbiztonsági napunkon ezért felkértük Soós László tájegységi fővadászt, hogy tartson előadást a vadon élő állatok szokásairól, illetve hogy hogyan lehet felkészülni a vadbalesetek megelőzésére. Borbély László, a mentőszolgálat munkatársa pedig az elsősegélynyújtási ismereteket frissítette fel. A motorosokat nem védi karosszéria, náluk nagyobb az esélye, hogy kisebb baleset esetén is súlyosan megsérülnek

 – mondta a kapitányságvezető. 

Fotó: Kovács Erika 

A motoros közlekedésbiztonsági nap ötletgazdája Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, aki maga is motoros.

– Magyarországon sajnos igen sok a közlekedési baleset, akár személyautóval, akár motorral. Aki közlekedik, tudja, hogy a motorosok sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve. Ezért javasoltam még 2014-ben, hogy szervezzen a rendőrség egy tavaszi tréninget a motorosoknak, hogy felfrissítsük a tudásunkat – mondta a képviselő, aki 14 éves kora óta motorozik, 1987-ben segédmotorkerékpárra, 1991-ben pedig nagymotorra is jogosítványt szerzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában