Szegedi hírek

2023.05.07. 11:00

Több mint hárommilliót gyűjtöttek a motorosok - Galéria, Videó

Hárommillió százezer forintot gyűjtött össze a Dél-Alföldi Motoros Egyesület szombaton.

Arany T. János

A figyelemfelkeltés volt a cél, ami sikerült. Több mint hárommillió forintot gyűjtöttek a jótékony motorosok a a Reménysugár Alapítványnak. Fotó: Karnok Csaba

A motorosok, mint azt Ujváry Béla, az egyesület elnöke és a megmozdulás főszervezője elmondta, ötödik alkalommal rendezték meg Nyújts Kezet! elnevezésű jótékonysági motoros felvonulásukat. A megmozdulással a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványt támogatták. Nem most kezdték, a jótékonykodás több mint húszéves hagyomány a motoros egyesület életében.

A motorosok 14 óra előtt kezdtek gyülekezni és hamar teljes hosszában elfoglalták a Huszár Mátyás rakpartot. A nagy túragépek mellett voltak sportmotorok és rengeteg chopper, átalakított egyedi Harley Davidson, amelyek mellett jól megfért egy-egy Babetta is a sorban.

Eljött a rendezvényre Garai Brigi is Pedro nevű kutyájával. Azon a háromkerekű triciklin érkeztek, a hátsó kosárban Pedróval, amit a motorosok vásároltak neki  tavaly nyáron, miután titkos gyűjtést szerveztek, hogy meglephessék az alsóvárosi mozgássérült lányt.

 

A szervező gyors becslése szerint több mint ötszáz motoros jött össze az egyébként családias hangulatú rendezvényre, amire sokan gyerekkel, kutyával érkeztek. Eljöttek gyógyult gyerekek is családjukkal. 

Piros szív alakú lufival és egy nagy átlátszó persellyel jártak körbe az alapítvány munkatársai, akik régi jó ismerősként köszöntöttek sok motorost. Erdős Anita alapítványi ügyvivő, aki akkor még nem tudta, mennyi pénz gyűlik majd össze a rendezvény végén, elmondta, hogy betegőrző monitort szereznek be a befolyt összegből. Végül nagy örömükre három készüléket is tudnak vásárolni a motorosoknak köszönhetően, pedig a kitűzött cél egy darab eszköz volt. A figyelemfelkeltő jótékony motoros felvonulás egész Szegedet körbejárta rendőri felvezetés mellett, majd aki lemaradt az adományozásról, megtehette a végállomáson, a Gyermekklinika előtt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában