Helyi közélet

2023.05.11. 17:15

Városnapját ünnepli Makó

Munkatársunktól

Fotó: Szabó Imre

Csütörtökön az Eperjessy Kálmán-emlékkonferenciával megkezdődött a városnapi programsorozat Makón. Eperjessy neves történész, helytörténeti kutató volt; Makóhoz azért is kötődik, mert az itteni gimnáziumban is tanított, két éven át József Attila osztályfőnöke volt.

Fotó: Szabó Imre

A városnapi program pénteken délután fél hatkor a városháza előtt ünnepi zászlófelvonással, majd 6 órától a Makói Általános Iskola ifjúsági fúvószenekarának ünnepi koncertjével, illetve a városi kitüntetések átadásával folytatódik. Szombaton reggel 9-től a főtéren sport- és egészségvédelmi programokkal, kézműves vásárral, mesekerttel és népi játékparkkal várják az érdeklődőket. A Galamb József Veteránjármű Központban közlekedési élménypark és magyar motorkerékpár-kiállítás nyílik. A Koronában 10 órakor adják át a Virágos Makóért verseny díjait, a szökőkútnál délután elsősegély-bemutató lesz. Közben helyi sport- és művészeti csoportok lépnek fel a nagyszínpadon, majd délután 3-tól Márió, Kiss Kevin, Kollányi Zsuzsi és Freddie ad koncertet. 

A városnapi programnak vannak évről évre visszatérő elemei. Archív fotó: Szabó Imre

A városnapi program vasárnap, a Páger Antal színészdíj átadási ünnepségével zárul. Délután fél 3-kor koszorúzás lesz a makói születésű színészóriás szülőházánál, majd 3-kor adják át a kitüntetést a Hagymaházban. Téni bácsi arany pecsétgyűrűjének mását a szakmai kuratórium döntése alapján idén Kováts Adél Kossuth- és Jászai- díjas színművész, színigazgató veheti át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában