Csongrád-Csanád vármegye

2023.06.15. 13:58

19 új buszt kapott a vármegye - Fotók

K. A. R.

Szegedre, Hódmezővásárhelyre, Makóra és Szentesre is érkeztek az új buszokból. Fotó: Karnok Csaba

Új Volvo buszokkal utazhatunk a napfény városából Észak-Dunántúlra és akár a Balatonra is. Ugyanis nemcsak a május elsejétől használható vármegye- és országbérlet hozott jelentős változást Csongrád-Csanád vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 19 darab új autóbusz is, amelyek kapcsán csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Szegeden, a Mars téren.

Az eseményen Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára elmondta, az 5 éve tartó jármű-fiatalítási program részeként érkeztek új buszok a vármegyébe, a járművek mintegy 1,6 milliárd forintba kerültek. Közölte, a mostani fejlesztésnek köszönhetően a helyközi állomány átlagéletkora 12,7 évről 10,8 évre csökkent. Megjegyezte, az alacsony padlós, klimatizált, kerekesszék és babakocsi szállítására is alkalmas járművek magas színvonalon szolgálják az utasok kényelmét.

Jelen volt a programon Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója is, aki arról számolt be, hogy a vármegyében folyamatos a flotta megújítása, csak az elmúlt két évben 33 darab új autóbusz állt forgalomba a vármegye helyközi vonalain, míg Szeged helyi közlekedésében idén február óta 10 darab gázüzemű jármű korszerűsíti az állományt. Jelezte, hamarosan további 8 darab alternatív meghajtású autóbusz érkezik Szegedre.

 A sajtóeseményen örömét fejezte ki a fejlesztések kapcsán Mihálffy Béla, a vármegye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselője a környezetkímélő, nagy befogadóképességű, kényelmes buszok kapcsán. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy kormányzati támogatás révén nemcsak az új buszok, hanem az útfejlesztések is a biztonságosabb közlekedést szolgálják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában