Szegedi hírek

2023.06.23. 14:35

A Fidesz és a KDNP oldotta meg a Szegedért dolgozók lakhatását

Suki Zoltán

Továbbra is használhatják azokat az önkormányzati lakásokat, amikben eddig laktak. Fotó: DM

Megoldottuk a Szegedért dolgozók lakhatását, megszüntettük az eddigi méltatlan helyzetet

– jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla kormánypárti országgyűlési képviselő, és Chovenecz Kata, fideszes önkormányzati képviselő.

Mihálffy Béla elmondta, hogy azzal, hogy a közgyűlés a jobboldali képviselők javaslatára módosította a lakásrendeletet, egészségügyi, belügyi, honvédelmi dolgozók és tanárok menekültek meg attól, hogy az utcára kerüljenek. A képviselő szerint ezek az emberek továbbra is használhatják azokat az önkormányzati lakásokat, amikben eddig laktak, és ezt egy éves küzdelem után sikerült elérniük.

Chovenecz Kata pedig arról beszélt, hogy a lakásrendeletet már sokszor módosítani kellett, mert tele volt hibával, sőt egy teljesen újat kellett írnia a városvezetésnek.

Korábban megírtuk, hogy Botka László polgármester mondvacsinált indokkal és merő rosszindulatból rakna ki az utcára bérelt szolgálati lakásából 39 egyetemi dolgozót, és más, Szegedért dolgozót és családjukat.

Akkor Botka László arra utasította az önkormányzat ingatlankezelő cégét, az IKV Zrt.-t, hogy bontsa fel az egészségügyi dolgozók lakásbérleti szerződését, mégpedig azért, mert az egyetem már alapítványi tulajdonban van.

A Fidesz és a KDNP többször is felhívta Botka László figyelmét, hogy törvénytelen a lakásrendelet, amit egyébként a független magyar bíróság is megállapított. A Fidesz és a KDNP szerint más törvénytelenségek mellett azt is közölte Botka Lászlóval, hogy a Szegedért dolgozók lakhatását, egy egyszerű módosítással meg lehetne oldani. A polgármester azonban többször is lesöpörte az asztalról a jobboldali javaslatot.

Akkor Mihálffy Béla azt kezdeményezte, hogy az érintettek közérdekből piaci alapon bérelhessék a lakást, ahol a családjukkal élnek.

A mostani szöveg szerint a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásával a rendelet hatálya alól kikerültek a korábban szolgálati lakásban elhelyezett egyetemi dolgozók, valamint a rendelet megalkotásával az egyes, állami fenntartású oktatási, kulturális, szociális és gyermekjóléti intézménnyel munkaviszonnyal, közalkalmazotti jogviszonnyal, közszolgálati jogviszonnyal, megbízási jogviszonnyal rendelkezők. Vagyis mostantól számos, a szegediek egészségügyi ellátásában, oktatásában részt vevő, korábban szolgálati lakásban jogviszonnyal rendelkező ember számára továbbra is biztosított az önkormányzati tulajdonú lakásban a jogviszonyuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában