Helyi közélet

2023.06.22. 20:03

A Fidesz iroda előtt tüntettek Márki-Zay Péterék

Tüntetést szervezett csütörtökön délután a vásárhelyi Fidesz irodához Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az MMM elnöke Lázár János egy héttel ezelőtti rádióriportja miatt.

Kovács Erika

A vásárhelyi Fidesz irodánál tartottak demonstrációt Márki-Zay Péter támogatói. Fotó: Kovács Erika

Lázár János a rádióban azt mondta, ha Vásárhely Márki-Zay Pétert választja jövőre ismét polgármesterének, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra nem számíthatnak, mert egy csoport, aminek Márki-Zay Péter volt a vezetője, az ország sorsát pénzért idegeneknek akarta kiszolgáltatni.

Erre Márki-Zay Péter előbb egy sajtótájékoztatón reagált, ahol Lázár János lemondását követelte, majd egy tüntetést hívott össze csütörtökre.

Lázár János azt merte mondani, hogy ha engem választanak meg a szabad választáson polgármesternek, Vásárhely semmit nem fog kapni a kormánytól. Éreztük mi ezt a törődést eddig is, de hogy egy miniszter ezt nyíltan kimondja, az egy demokráciában elképzelhetetlen és elfogadhatatlan. Aki ilyet tesz, annak le kell mondania. Lázár János mondjon le!

 – mondta a tüntetésen Márki-Zay Péter.

Azt is mondta, hogy őt az zavarja, hogy mi „hazaáruló módon” külföldi segítséget kértünk egy magyar választáshoz. Rákóczi, Kossuth, az ’56-os hősök és a ’89-es rendszerváltók mindannyian nyugatról kértek segítséget a hazai diktatúra megdöntéséhez. Ők ma hazaárulók?

 – kérdezte. 

Szerinte az MMM-ről a titkosszolgálat sem tudta bebizonyítani, hogy nem magyar állampolgároktól fogadtak el pénzt, bár ezt nem pártként megtehették volna. Márki-Zay szerint aztt sem tudták bebizonyítani, hogy az MMM pénzéből egy fillér is került volna a pártokhoz és mégis ezzel a címszóval akarják büntetni a pártokat.

Márki-Zay Péter a tüntetésen arról is beszélt, hogy mi történik, ha újra fideszes lesz a város polgármestere. Szerinte akkor a vásárhelyiek az ország legmagasabb építményadóját fizetik, a vállalkozók évekig nem kapják meg a munkájukért a pénzüket.

Úgy viszik csődbe a várost, hogy az államnak kell kimentenie, úgy gazdálkodnak, hogy a Belügyminisztérium szabálytalanságok miatt milliárdokat fizettet majd vissza a várossal

 – mondta.

A tüntetés végén a résztvevők aláírtak egy petíciót és bevitték a Fidesz irodába, majd átvonultak a Rádió7 elé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában