Szegedi hírek

2023.06.19. 17:30

Balesetveszély a Tisza Lajos körúton – Fotók

Elkezdték felújítani a hétvégén a Tisza Lajos körúti villamosvonal egy részét. Sajnos a jó hír mellett hétfőn kiderült, hogy a felújítás balesetveszéllyel jár együtt, mert sok gyalogos nem törődik a lezárt gyalogátkelőkkel, a munkások és a munkagépek között mennek át az úttest egyik oldaláról a másikra.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Alapvetően jó hír, hogy elkezdődött a villamospálya felújítása a Tisza Lajos körúton, nyilván ráfér. A munka viszont forgalomkorlátozásokkal is jár. Az eddig is nagy forgalmú útra most ráterelik az eddig a villamossíneken közlekedő trolikat és buszokat, ráadásul villamospótlók is járnak majd. Így el lehet képzelni, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalomban az eddigieknél is nagyobb káosz lesz.

Megnéztük hétfőn dél körül, hogy mi is történik a helyszínen. A munkások végezték a dolgukat, a forgalom pedig már akkor torlódott időnként, de ez nem nagy nagy ár a jobb minőségű útért. Nagyobb probléma az, hogy a lezárt gyalogátkelőhelyeket épp csak elkerítették. Ráadásul a felújítandó útszakasz az úttesttel párhuzamosan nincs elzárva a gyalogosok előtt még egy szalaggal sem. Így amíg ott voltunk öt szabálytalanul, a munkások és a munkagépek között az úttesten átszaladó gyalogost számoltunk össze. Ez pedig akárhogy is nézzük, sajnos nem biztonságos, függetlenül attól, hogy a gyalogos szegett meg minden szabályt.

A Szegedi Közlekedési Kft. hivatalos közleménye szerint egyébként a Tisza Lajos körúton a Gutenberg utcai és a Hajnóczy és Kígyó utcai átjárókban is dolgoznak, ahol az aszfalt burkolatot tartósabb bazaltbeton burkolatra cserélik. Ezért a környéken június 17-e és július 23-a között megváltozik a forgalmi rend. Ezalatt az idő alatt a Gutenberg utcából balra nagy ívben az Anna-kút felé nem lehet kikanyarodni. A Kígyó utcából balra nagy ívben a Dugonics tér felé szintén nem lehet kikanyarodni. Az Anna-kút és a Vadaspark és a Fonógyári út, valamint Kecskés között pedig – ahogy említettük – a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában