Egy uniós szabály miatt a jövő hónaptól már nem veszik át a műanyag palackok zárósapkáját

2023.06.06. 15:40

Itt a vége, nem lesz több kupakgyűjtés a beteg gyerekeknek

Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen leszerelik a bútorbolt melletti kupakgyűjtőt, mert egy uniós szabályozás miatt a jövő hónaptól már nem lehet kupakokat leadni.

Lőkösné Nagy Sarolta önkormányzati képviselő kezdeményezésére 2021 decemberében állították fel Hódmezővásárhelyen, a Tesco előtt a kupakgyűjtőt, amit tavaly ősszel áthelyeztek a piachoz, a bútorbolt melletti parkoló sarkára. Az összegyűlt kupakokkal két gyermek, a hódmezővásárhelyi Béres Viktória és a békéscsabai Móricz Levente családját segítették. 

Béres Viki 33 hétre született, csecsemőkori agybénulást szenvedett. Később kiderült, epilepsziás is. A kislány mozgását fejleszteni kell. A speciális kezelések finanszírozása meghaladja a család anyagi lehetőségeit. 

A vásárhelyi kupakgyűjtés másik kedvezményezettje a békéscsabai Móricz Levente volt, aki 2012-ben született. Komplikációk következtében súlyos agyvérzés érte, teljes agyállományi károsodást szenvedett. Állapota miatt huszonnégy órás ellátást igényel.

Lőkösné Nagy Sarolta önkormányzati képviselő a hivatalos oldalán közölte a rossz hírt, a továbbiakban nem tudják kupakgyűjtéssel támogatni a két gyermek családját, mert egy új uniós szabály miatt a következő hónaptól már nem veszik át a kupakokat.

– Vikiék már leadták az utolsó szállítmányt, Leviék pedig a hét közepén indítják útnak a zsákokat. A kupakgyűjtőt a napokban kiürítjük és el is szállítjuk a bútorbolt mellől. Próbálunk más módokat találni, amivel segíthetnénk a két családot, velük egyeztetve, hiszen nagy öröm látni, hogy az elmúlt időszakban milyen elképesztő fejlődésen ment keresztül Vikike és Levike is, és bizony minden segítség számít – fogalmazott a képviselő a közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában