Javaslatokat várnak - Mi legyen a Petőfi utca 6. szám alatti, kialakítás alatt álló játszóház neve?

2023.06.27. 12:00

Lesznek csúszdák, trambulin és mászótorony is

Kovács Erika

Egy szegedi cég nyerte a közbeszerzést, már munkához láttak. Fotó forrása: Hódmezővásárhely gyorshír szolgálatata

Az önkormányzat játszóházat alakít ki a Petőfi utca 6. szám alatti iskolaépületben. A gyorshír szolgálaton azt írták, a város célkitűzése az, hogy olyan szórakoztató központot hozzanak létre az ingatlan földszintjének kihasználatlan termeiben, udvari melléképületeiben, amely minden korosztály számára lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra egyéves kortól a felnőttekig.

A játszóház kialakításának első, idei ütemében a nagy tornatermet újítják fel a 3-12 éves gyermekek számára. A közbeszerzési eljárást a szegedi RBMI-KER Kft. nyerte meg. Az önkormányzat bruttó 23 millió forintot biztosít a munkára. Kicserélik a padlóburkolatot, újra vakolják a falakat, a helyiség tisztasági festést is kap. Négy klímát telepítenek, a LED fényforrásokat korszerűsítik. Ruhatárat alakítanak ki, a bejárati ajtót és az előteret, illetve a teremhez tartozó vizesblokkot felújítják, utóbbit családbaráttá alakítják. Mozgássérült rámpát is elhelyeznek.

A munkaterületet már átadták át a vállalkozónak, akinek 60 nap áll rendelkezésre a munkálatok elvégzésére. Zajlik a játszóeszközök beszerzése is.

Tematikáját tekintve a játszó gyerekek az édesvíz élővilágával ismerkedhetnek meg. Több mint 50 különböző elemmel szerelik fel a termet, lesznek eltérő méretű és formájú csúszdák, trambulin, kötélpálya, mászótorony, kötélhíd és labdamedence is

 – adta hírül a gyorshír szolgálat.

A játszóház működésének módja, és nyitvatartásának ideje kidolgozás alatt áll. A Vásárhely kártyával rendelkezőknek kedvezményt biztosítanak. A létesítmény várhatóan őszre készül el, addigra a nevét is szeretnék megtalálni. Akinek van ötlete, küldje el a [email protected] címre. A beérkezett javaslatokat szavazásra bocsátják.


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában