Szegedi egyetemi hírek

2023.06.30. 15:40

Világszínvonalúvá tette a Bőrgyógyászati Klinikát – Galéria

A bőrgyógyászat elmúlt 20 évére tekintettek vissza pénteken Szegeden, ennyi éven át irányította ugyanis a Bőrgyógyászati Klinikát Kemény Lajos. Telt ház volt a jubileum alkalmából szervezett tudományos ülésen.

Kiss Anna

Tudományos konferencia volt a bőrgyógyászat utóbbi 20 évéről. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Húsz éven át vezette az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáját Kemény Lajos, ebből az alkalomból tartottak tudományos konferenciát péntek délután a SZAB Székházban, ahol a bőrgyógyászat utóbbi két évtizedét is áttekintették. A konferenciát Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitotta meg, aki beszédében elmondta, az egyetem életében rendkívül fontos feladat, hogy utódokat neveljenek ki, ezen a területen pedig igazi példakép Kemény professzor.

Kiemelte, igen komoly munkacsoportot hozott létre, hazai és nemzetközi szinten jegyezett klinikát alakított ki, valamint nemzetközi kapcsolatokat létesített, vagyis az összes olyan célt elérte, amelyet az SZTE alapítói tűztek ki. A rektor elárulta, számára is példakép Kemény Lajos, aki céltudatos stratégiaépítő módszerrel dolgozik. Megjegyezte, ilyen szinten kell a dolgokat tenni azért, hogy a következő 100 évben is fennmaradjon az egyetem.

A tudományos ülésen Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is üdvözölte a professzort, akinek megköszönte azt a rengeteg információt és tudást, amit 2016-ban kapott tőle, és ami nagyban segített neki kancellári feladatait megkezdeni és folytatni az akadémiai környezetben. Jelezte, ekkor rektorhelyettes volt Kemény Lajos, akinek a nevéhez több emblematikus egyetemi fejlesztés kapcsolódik.

Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánja az ülésen arról beszélt, hogy világszínvonalúvá vált a Bőrgyógyászati Klinika, ahol a világon is egyedülálló módon oktatják a fiatalokat Kemény Lajos vezetésével. Továbbá Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke köszöntőjében rámutatott, a professzor több mint félezer tudományos közleménnyel és 39 szabadalommal rendelkezik, ez pedig jól tükrözi, hogy a kreativitásnak igenis van a mindennapok szintjére lefordítható haszna, és mindez egy teljességre törekvő szakembert jellemez.

Az egyetem vezetésének döntése értelmében Kemény Lajostól július elsejével Gyulai Roland Péter egyetemi tanár veszi át a tanszékvezetői feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában