Idén már elkészülhet az útalap Szegvár és a derekegyházi kereszteződés körforgalma között

2023.06.28. 08:20

Rövidebb lesz az út Szegvárra

Hat kilométer utazást spórolnak majd meg a közlekedők, ha elkészül a derekegyházi körforgalmat Szegvárral összekötő út. Az út nyomvonalát az aratás után karózzák ki.

Kovács Erika

Az új út a nemrég megépített körforgalomhoz csatlakozik majd. Fotó: Kovács Erika

Nemcsak kilométert, időt is spórolnak majd az erre járók 

– mondta Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere. Bejelentette, elkészültek a kiviteli engedélyes tervek és a közbeszerzési szakértővel is megkötötték a megállapodást, hamarosan kiírják a pályázatot az útépítésre.

Reményeink szerint jó két hónap múlva már eredményt is hirdethetünk, ősszel pedig kezdődhet az útépítés. Reméljük, hogy a nyertes az idei évben, ha nem is húz aszfaltot, de az út alapjait már elkészíti

 – tudtuk meg a polgármestertől.

Mint korábban arról már beszámoltunk, az új út a szegvári benzinkút és a derekegyházi kereszteződésben most épített körforgalom között épül meg, 6 kilométerrel rövidíti meg a Szegvár és Derekegyház közötti távolságot.

Fotó: Kovács Erika

Mezőgazdasági út lesz, így megerősített alappal készül, hogy elbírja a gépek terhelését. A mezőgazdaság mellett turisztikai célokat is szolgál, illetve a környező települések lakóinak is segítségére lesz.

Július közepén érkeznek a földmérők, hogy kitűzzék az új út nyomvonalát. Százméterenként ütnek majd le színes karókat. Azért erre az időpontra esett a választás, mert addigra már learatják a kalászos táblákat. Minden érintett ingatlantulajdonost értesítünk a kitűzés pontos idejéről, hogy akár jelen is lehessenek, amennyiben ezt szeretnék. A nyomvonal egyébként teljes egészében önkormányzati terület, magánterületet nem érint. Viszont van olyan szakasz, a hídon túl, ahol elcsúszott egymástól a jelenleg használt földút és a földhivatali térkép szerinti terület, ott megtörténik majd a korrekció 

– emelte ki Szabó Tibor György.

A 3,8 kilométer hosszúságú út 4 méter széles lesz, mindkét oldalon 1-1 méter szélességű nemespadkával. Az út kezelője az önkormányzat lesz. Nemcsak mezőgazdasági gépekkel, személyautókkal és kerékpárral is lehet majd közlekedni, kamionokkal viszont tilos lesz használni. A beruházás 296 millió forintba kerül, 260 millió forint pályázati forrás, 36 millió az önkormányzat önereje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában