Oktatás

2023.06.12. 17:57

Sikeres ágazati vizsgák a Sághyban

delmagyar.hu

Forrás: facebook.com/saghyiskola

Június 7-én a  HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Panziós-fogadós tanulói mérették meg magukat a Vendéglátás-
turizmus ágazat ágazati alapvizsgáján. A gyakorlati vizsgájuk négy részből állt. Előzetesen, a projektfeladat keretében portfóliót kellett készíteniük, melyben a dél-alföldi régiót mutatták be egy szabadon választott turisztikai attrakció,valamint egy szálláshely és annak szolgáltatásai mellett. Ezt a vizsga keretében szóban, ppt-vel prezentálták. A konyhatechnológiai tevékenység keretében zöldséges rizottót készítettek, a cukrászati termékkészítés feladataként barackízzel töltött linzerkarikát sütöttek, végül pedig az értékesítési tevékenység részeként alkoholmentes Mojito koktélt kevertek, terítettek és felszolgáltak.  Húsz tanuló tett sikeres ágazati alapvizsgát. – írja az iskola facebook oldalán.
 


Június 8-án a Kőműves diákok vizsganapja következett. Nyolc tanuló vágott neki az Építőipar ágazat ágazati alapvizsgájának. Írásbeli vizsgarészükben mennyiségi számítást, szerkezetek beazonosítását, valamint tervjelölések beazonosítását kapták feladatként. Ábrák, képek alapján építőipari szakmáknál alkalmazott eszközöket, berendezéseket, alapvető szerkezeteket kellett beazonosítaniuk. Gyakorlati vizsgatevékenységük keretében műszaki dokumentáció alapján a kapott falazási feladathoz maguk választották ki a személyi védőfelszereléseket, alkalmazni kívánt szerszámokat, eszközöket. Méretre szabtak, építettek. Mindkét napon minden tanuló teljesítette az előírt feladatokat, így a következőtanévtől  külső gyakorlati képzőhelyeken is részt vehetnek a gyakorlati oktatásban. –közölte a  HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában