Helyi közélet

2023.06.23. 19:59

Szünidőben a makói Keriben

Szabó Imre

A fiatalok sokat léptek előre a programozás terén. Fotó: Szabó Imre

Az ember azt hinné, a nyarat a diákok nem szívesen töltik iskolában – mégis van példa az ellenkezőjére. A Návay Lajos nevét viselő makói technikum olyan tematikus táborokat szervezett, amelyek révén a továbbtanulás előtt álló fiatalok játékos formában megismerhetik, milyen oktatás folyik az intézményben.

Ezek egyike a Kódoló fantázianevet kapta. Egyik résztvevője, a hetedik évfolyamos Kubát Dániel elmondta a Délmagyarországnak, a programozás alapjaival ismerkedtek meg. Többek konzolban, weboldalon, alkalmazásokon történő vagy grafikai fejlesztésekkel foglalkoztak. 

Önszorgalomból már korábban is foglalkoztam programozással. Sok újdonságot tanultam, aminek később valószínűleg hasznát fogom venni, hiszen érdekel ez a szakterület 

– mondta. Az ő csoportjában 8-an vettek részt az 5 napos, délelőttönként zajló táborban.

Bízunk benne, hogy az ágazatainkat bemutató táborok sok fiatalnak meghozzák a kedvét ahhoz, hogy később, a továbbtanuláskor bennünket válasszanak

 – Molnár Zsolt igazgatóhelyettes. Az iskolai légkört persze igyekeztek feloldani a szervezők. Előfordult például, hogy a gyerekek kisvonattal kimehettek a Maros-partra, látogatást tettek egy helyi szállítmányozási cégnél, és kamionok fülkéibe, targoncákba ülhettek bele. Az utolsó napon még a koktélkészítés rejtelmeibe is beavatták őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában