Helyi közélet

2023.07.02. 10:08

Debasish Ganguly szitárművész Balástyán

Július 9-én, 17 órakor Balástyán, a hindu templomnál lesz Debasish Ganguly szitárművész koncertje. Tablán kísér Mótyán Tibor tablaművész. A koncertet időjárástól függően a templom mögötti előadó téren, vagy eső esetén a templomban tartják.

delmagyar.hu

Forrás: balastya.hu

A rendezvény támogatása 2000 Ft/fő. Aki szeretne részt venni a koncerten, jelezze Krasznai Zoltánnak telefonon a 06 70 339 8676-os számon, vagy e-mailben a [email protected] címen.

Debasish Ganguly 1960-ban született, zenei környezetben nőtt fel. Apja Dhana Gopal Ganguly ismert zeneszerző és fuvola művész volt. Diplomáját a Rabindra Bharati Egyetemen szerezte Kalkuttában hangszerelés és zeneszerzés szakon, majd tanulmányait Acharya Ajoy Sinha, Padma Vibhushan, Ustad Ali Khan és több más jelentős művész irányítása mellett folytatta. Álma, hogy az indiai klasszikus zene a világ legeldugottabb helyeire is eljusson. Több mint 20 éve koncertezik India, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Japán, Magyarország, Németország, Hollandia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország különböző helyszínein. Szenvedélye a tanítás. Útja során rendszeresen tart workshopokat és oktat felnőtteket és gyerekeket az indiai klasszikus zene alapjaira és a szitár művészetére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában