Szegedi hírek

2023.07.03. 11:46

Év tanulója-díjat kaptak a Harmath-lányok

A Király-König Péter Zeneiskola a 2022–2023-as tanév végén két Év tanulója-díjat is kiosztott. A kitüntetéseket Harmath Kornélia és Gabriella kapták. Erről büszke édesapjuk, Harmath Adrián tájékoztatta lapunkat.

Koós Kata

Kornélia és Gabriella a tanév során számos versenyen vett részt Romániától Csehországon át Szlovéniáig. Fotó: Hamath Adrián

A tanév során a nyolc- és hatéves, ifjú hárfaművészek számos versenyen szerepeltek kiváló eredménnyel határon innen és túl.  Többek között az online megrendezett Autumn Leaves ukrán zenei versenyen és fesztiválon, az orosz Klasszikus Akadémia nemzetközi hárfaversenyen, a prágai Karel Patras nemzetközi hárfaversenyen, a Szlovéniai Hárfások Szövetségének 6. alkalommal megrendezett megmérettetésén, valamint a temesvári 4. Banatissimo húros hangszerek versenyén.  

Harmath Kornélia és Gabriella.
Fotó: Harmath Adrián

Kornélia mindezen kívül a rangos, Szegeden megrendezett VI. Nemzetközi Hárfaversenyen a verseny legfiatalabb indulójaként és a magyar résztvevők közül egyedüliként dobogós helyen végzett több mint húsz versenyző közül a legfeljebb 14 éves hárfásoknak szóló kategóriában. Felkészítő pedagógusukat, a Szegedi Szimfonikus Zenekar hárfaművészét, Gorbunova Natáliát a zeneiskola az Év tanulóinak felkészítője és az Év pedagógusának díjával tüntette ki. Harmath Kornélia közösségi oldalán gratulált tanárának és mondott köszönetet a felkészítésért és a támogatásért. 

Külön köszönet az anyukánknak, Marina Voloshinának, akinek szülői odaadása, türelme és pedagógiai iránymutatása szinten nagyban hozzájárult a sikereinkhez 

– írta Kornélia, aki egy korábbi nyilatkozatában elmondta lapunknak, ha felnő, orvos és zenész szeretne lenni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában