Helyi közélet

2023.07.24. 19:14

Ezer tubus fogkrémet vittek a rotarysták Ágotafalvára – Galéria

Ezer tubus fogkrémmel, valamint társasjátékokkal és könyvekkel ajándékozták meg szegedi rotarysták az Ágota tábor részvevőit. A Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamáson idén 520 állami gondoskodásban élő fiatal tölthet el tíz önfeledt napot, őket lepték meg hétfőn ebédidőben a három klub képviselői.

Több mint ezer tubus fogkrémet ajándékozott a három szegedi Rotary klub az Ágota táborosainak. Fotó: Karnok Csaba

Múlt hét pénteken benépesült Ágotafalva: megkezdődött a 26. Ágota tábor Tass-Alsószenttamáson. Idén 520 állami gondoskodásban élő fiatal tölthet el tíz napot azon a helyen, ahol mindenki azon munkálkodik, hogy minél több élményt szerezzenek. Az itt dolgozó mintegy félezer segítő és önkéntes célja ugyanis az, hogy azok a gyerekek, akiknek sok esetben nincs is más lehetőségük táborozásra, olyan önfeledt nyaraláson vehessenek részt, ami aztán egy egész évre feltölti őket.

A fiatalok itt semmiben nem szenvednek hiányt: naponta hatszor kapnak enni és szinte soha nincs üresjárat, valami program mindig zajlik, amin részt tudnak venni. Ajándékot azonban mindig szívesen fogadnak, hiszen az a gyerekek esetében soha nem lehet elég. Hétfőn ebédidőben érkezett is egy nagyértékű csomag hozzájuk: a három szegedi Rotary klub, a Szent-Györgyi Albert, a Szeged-Tisza és a Szeged-Dóm ugyanis több mint ezer tubus fogkrémet adományozott nekik. A jótékonysági szervezet országosan több mint 10 ezer darab fogkrémet osztott ki 25 városban, ebből kaptak az állami gondoskodásban élő táborosok is.

Az ajándékot a klubok képviselői személyesen vitték el a Bács-Kiskun megyei táborba. A szájhigiénés termékek mellé csomagoltak még vitaminokat is a Goodwill Pharma felajánlásának jóvoltából, valamint vásároltak könyveket és néhány társasjátékot is, kifejezetten olyanokat, amelyekkel nagyobb társaságok tudnak együtt játszani. Ződi-Sipos Mária, az RC Szeged Dóm soros elnöke és Elekes Zoltán, az RC Szent-Györgyi Albert háznagya ebédidőben adták át az ajándékot a táborosoknak, akik hosszas tapssal és skandálással köszönték meg, hogy gondoltak rájuk.

A Rotary fogkrémadományából egyébként Szegeden jutott több óvodának is, ezeket szintén a napokban adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában