A Blues 4 You Band kezdeményezte a rendezvényt

2023.07.29. 16:00

Jótékonysági családi nap a Horthy csónakháznál

Jótékonysági családi napot szervezett szombaton a Blues 4 You Band és a Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány a szegedi Horthy csónakházon és a parkban. A támogatói jegyek bevételéből a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják.

Arany T. János

Érkezik a zsákbamacska. A támogatói jegyek vásárlói között ajándékokat sorsoltak ki a jótékonysági családi napon. Fotó: Török János

Délben még az előkészületei zajlottak a jótékonysági családi napnak a szegedi Horthy csónakház előtti partszakaszon. A Blues 4 You Band hangolt, a szervezők pedig a regisztrációs sátorba pakolták ki egymás után a 28 támogató segítségével összegyűlt ajándéktárgyakat, amelyeket később zsákbamacskaként sorsoltak ki a támogatói jegyek vásárlói között.

A Blues 4 You Band kezdeményezte a jótékonysági családi nap megrendezését, de sokan mások melléjük álltak. Fotó: Török János 

Radics Mónika, az egyik szervező, a Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a Blues 4 You Band kezdeményezte a jótékonysági nap szervezését, ami mellé azonnal odaállt az alapítvány.

 Mi tíz éve csinálunk ehhez hasonló rendezvényeket, nagy sikere volt Gyerekek a gyerekekért jótékonysági koncertünknek is korábban. A fellépők sorához többen csatlakoztak: a Simple Blues Band, Köteles Róbert (Anglia), valamint Prekop Győző (Szeged) szájharmonika virtuózok, a Habakuk zenekar és a Pálinkó Lujza Tánciskola növendékei, táncosai. Ótott Ferenc pedig, aki a Horthy csónakház tulajdonosa szintén lelkesen mellénk állt és támogatta a jótékonysági nap megvalósítását 

– magyarázta a szervezők alapítvány nevében Mónika.

A rendezvény teljesen ingyenes volt, de a helyszínen 1000 forinttól vásárolható volt támogatói jegy. A bevételből a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatták.

A Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány

Az alapítvány elsődleges célja kulturális tevékenység, a zeneművészetben és előadó-művészetben tehetséges gyermekek és fiatalok felkutatása és támogatása, a tehetséggondozás támogatása, egyéni és csoportos támogatások nyújtása. Megszervezik és lebonyolítják a tehetséges gyerekek és fiatalok felkutatására irányuló hazai és nemzetközi versenyeket, hazai és nemzetközi koncerteket, fesztiválokat, találkozókat, azokon a tehetségek bemutatkozására ad lehetőséget. Az általunk szervezett koncertek bevételéből nem csak a tehetséggondozás a cél, beteg és rászoruló gyerekeket is támogatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában