A vásárhelyi városházán 4 közterület-felügyelő láthatja a felvételeket

2023.07.05. 17:30

Kijelölték a kamerával megfigyelt területeket

Januártól már nemcsak a rendőrségre, hanem a hódmezővásárhelyi városházára is befutnak a térfigyelő kamerák felvételei. A földszinten egy irodában alakították ki a kameraszobát. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal azonban törvényességi felhívással élt az önkormányzat felé, mert hivatalosan nem jelölték ki a képfelvevővel megfigyelt területeket. Ezért visszamenőlegesen kellett dönteni a már kihelyezett kamerák helyéről. Ez a legutóbbi közgyűlésen történt meg.

Kovács Erika

A térfigyelők felvételei a rendőrségre és a városházára is befutnak. Illusztráció: Kovács Erika

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, csak a közterület-felügyelők, akiknek erre jogosultságuk van, nézik a felvételeket, sem ő, sem a felesége nem. Azt állította, hogy korábban a „Lázár Jánoshoz köthető vállalkozó is látta a kamerák képeit, a közterület-felügyelőknek oda kellett menni, az ő telephelyére, hogy megnézzék a képeket”.

Cseri Tamás képviselő arra volt kíváncsi, hogy az a tény, hogy félévig nem a jogszabályoknak megfelelően működött a végpont a városházán, hatással lehet-e olyan ügyekre, amelyeknél kamerák buktatták le az elkövetőket? Angyal Zsolt jegyző azt mondta, nem tud olyan eljárásokról, amelyeket ebben az időszakban indítottak volna.

Benkő Zsolt sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármesternek már megint mentegetőznie kellett.

Emlékszünk arra, hogy főleg 2018-ban politikai célból Ön folyamatosan kritizálta a meglévő kamerarendszert, most meg dicséri, hogy milyen biztonságos megyei jogú város Hódmezővásárhely a kamerák miatt

 – fogalmazott. 

Bálint Gabriella megkérdezte, hogy van-e lehetőség, hogy a képviselők zárt ülésen megismerhessék azon közterület-felügyelők nevét, akik láthatják a kamerafelvételeket. Márki-Zay Péter válaszában visszakérdezett, politikai bosszú, vagy lejáratókampány miatt kérdezi-e? A jegyző annyit válaszolt, hogy 4 közterület-felügyelőt jelölt ki a feladatra, akik a munkaköri leírásuk szerint végzik a feladatot. Laczkó Judit, a lakosságszolgálati iroda vezetője szerint a köztisztviselők személyéhez méltatlan, hogy bizalmatlanság merül fel velük szemben. Krupiczer Ferenc azt javasolta, a nevek kiadását az SZMSZ-ben tiltsák meg. Benkő Zsolt azt mondta a polgármesternek, ne legyen üldözési mániája, senki nem akar senkit lejáratni. Bálint Gabriella pedig a vita végén úgy fogalmazott, ő csak egy egyszerű kérdést tett fel, amire lehetett volna akár igen, akár nem a válasz, nem kellett köré a politikai habverés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában