Szegedi hírek

2023.07.12. 17:30

Pénteken ismét kamionos felvonulás lesz Szegeden

Több száz kamion és 150 motorcsoda érkezésére számít a 33. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó főszervezője, a fesztiválnak a hétvégén Sziksósfürdő ad otthont. Idén is lesz felvonulás Szegeden, amelyet Ágoston Attila vezet majd azzal a 600 lóerős kamionnal, amely a John Wick előzménysorozatban is szerepet kapott.

Koós Kata

Az idei felvonulást az a 600 lóerős gépcsoda vezeti majd, amelyik a John Wick előzménysorozatban is látható lesz. Archív fotó: Török János

Többek között Törökországból, Szerbiából, Ausztriából, Szlovákiából és Hollandiából is érkeznek gépóriások a a hétvégén Sziksósfürdőre, a 33. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozóra. Ágoston Attila főszervező lapunknak elmondta, körülbelül 320 kamion és 150 motorcsoda érkezésére számít. 

A nyitónap leglátványosabb programja a kamionos felvonulás lesz, amely 17 órakor indul Sziksósfürdőről Szeged felé. A karaván élén a főszervező halad majd 600 lóerős Freightliner kamionjával, amely a Mel Gibson szereplésével forgatott John Wick előzménysorozatban is szerepet kapott. 

Ez egy 34 éves, gyönyörű, fekete kamion. A forgatáson befújták mindenféle rozsdával, hogy ötvenévesnek nézzen ki, mert a sorozatban John Wick apjaként Mel Gibson jássza a főszerepet, és abban a korban játszódik, amikor a nagy maffialeszámolások voltak

 – fejtette ki Ágoston Attila.  

Azt is elmondta, mivel a szegedi önkormányzat a zöld város koncepcióra hivatkozva az utolsó pillanatban módosította az útvonalat, így az nem fogja érinteni a Huszár Mátyás rakpartot. A felvonulás végleges útvonala a következő: Sziksósfürdő – Izabella híd – Rókusi körút – Makkosházi körút – Budapesti körút – Szilléri sugárút – Római körút – Brüsszeli körút – Berlini körút – Párizsi körút – Kossuth Lajos sugárút – Izabella híd – Sziksósfürdő kemping. 

Az önkormányzati engedély, ezáltal helyszín hiányában marad el a vasárnapra hirdetett kamionos gyorsulási verseny is, amely ingyenesen megtekinthető lett volna.  

A szombati nap a zenés ébresztő után 10 órától kamionos terepügyességi versennyel folytatódik Sziksósfürdőn. 

Ez nagyon látványos program. A homokos, füves területen próbálnak az országúti kamionokkal bójákat és különböző akadályokat kerülgetni

 – részletezte a főszervező. 

Ezután motoros szépség- és hangnyomás verseny, kiállítások és rengeteg izgalmas kihívás várja a látogatókat. 

Megnézhetik majd a kamionokat, bele is lehet ülni a járművekbe. Délután lesz kamion- és kötélhúzó verseny, női és férfi szkanderverseny, de motorblokk dobásban és rugóemelésben is hirdettünk versenyt. Mindemellett egy óriási traktorgumival is kínálunk kihívást, azt nézzük majd meg, ki hányszor tudja átfordítani 

– részletezte Ágoston Attila. 

Mindezen túl zene, strandolás, sörivó, női vizespóló és lángosevő verseny is várja a Szikire látogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában