Helyi közélet

2023.07.18. 15:50

Rétvári: veszélyes a baloldal migrációpárti politikája

Veszélyes a magyar baloldal migrációpárti politikája, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint. Erről Rétvári Bence a röszkei határátkelőn beszélt kedden.

Suki Zoltán

Bakondi kijelentette, nem szabad, hogy megismétlődjön a 2015-ben történt "röszkei csata". Fotó: MTI

Fotó: Rosta Tibor/MTI

A magyar baloldalnak a külföldi támogatásokért cserébe folytatott migrációpárti, és a kvótákat támogató politikája minden magyar és európai ember számára veszélyes

 – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden a röszkei közúti határátkelőhelyen.

Fotó: Rosta Tibor/MTI

Az MTI tudósítása szerint Rétvári Bence emlékeztetett: nyolc évvel ezelőtt a déli határon óriási tömegekben áramoltak át az illegális migránsok Magyarországra, és a magyar baloldal egységesen tagadta azt, hogy az illegális migráció létezne, álproblémának nevezte.

Amikor még nem állt a kerítés, emberek százezrei lépték át a magyar határt, a magyar baloldal pedig azt állította, hogy itt nem történik semmi, nincs semmi veszély ebben, amikor pedig elkezdett épülni a kerítés, a baloldal azt is ellenezte

 – fogalmazott az államtitkár, aki azt is közölte, hogy Brüsszel folyamatosan, újabbnál újabb kísérletekkel próbálkozik áttörni a magyar déli határzárat, és ezzel beengedni az illegális migránsokat.

Szerinte ennek a legújabb kísérlete két hónappal ezelőtt volt, amikor egy puccsszerű eljárással, minősített többséggel áterőltették a saját kötelező kvótajavaslatukat, amelyek értelmében minden európai uniós országnak automatikusan be kell fogadni a bevándorlókat.

Rétvári Bence hangsúlyozta, ha Brüsszel kötelező betelepítési kvótákról szóló terve megvalósulna, akkor több tízezer illegális migráns lenne körülöttünk, akik folyamatosan követelnék, hogy bejuthassanak az Európai Unióba.

Ott volt a határátkelőn a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is. Bakondi György azt mondta, mindazt az eredményt, amelyet a kormány a határ lezárásával elért, a többi között Európa védelmének érdekében, Brüsszel ellehetetlenítené a kötelező kvótarendszerrel.

Bármilyen elgondolása is van az Európai Uniónak, nem szabad, hogy megismétlődjön a 2015-ben történt "röszkei csata", amikor a menekültek durva erőszakkal kísérletet tettek betörni Magyarországra

 – hangsúlyozta.

Bakondi György azt is elmondta, hogy 2015 óta csaknem egymillió határsértőt fogtak el. Beszélt arról is, hogy van egy másik határszakasz, ahol "valódi menekültek" érkeznek nagy számban: 1 millió 152 ezer ember érkezett Ukrajnából a háború elől menekülve. Vagyis jól látható, hogy a magyar állam teljesíti azokat a jogi kötelezettségeket, amelyeket a menekültekkel kapcsolatban az ENSZ előír.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában