A környékből is sokan érkeznek a Szent János-tóhoz

2023.08.02. 10:55

Hangulatos fürdőtóval gazdagodott Mórahalom

Arany T. János

Gyorsan népszerű lett a mórahalmi Szent János-tó. A fiatalok Röszkéről érkeztek strandolni. Fotó: Arany T. János

A lemenő nap lágy fénye még éppen megcsillan a mórahalmi Szent János-tó felszínén, amikor a négy fiatal pakolni kezd. Leeresztik a labdát és a gumimatracokat, hamarosan indul a buszuk, pedig maradnának még. A három röszkei fiatalembert – Kovács Botondot, Papp Dánielt és Schvartz Ádámot – egy szegedi lány kísérte el. A fiatalok második alkalommal érkeztek Mórahalomra fürdeni a város új turisztikai vonzerejéhez, a fürdőtóhoz.  

Fotó: Arany T. János

Első alkalommal két héttel ezelőtt a nagy kánikulában jöttek. Meg vannak elégedve a tóval, csak az egyikük panaszkodott, akinek a nagylábujját megvágta a meder alján ottmaradt nád. De ezen kívül nem volt panaszuk semmire. Talán csak még annyi, hogy korán indul a busz Röszkére. A tó környékét szépen rendberakták, a fürdőzéshez az infrastruktúra is biztosított. Öltöző, tusoló, folyóvíz is a strandolók rendelkezésére áll.

A tó – Mórahalomra Szeged felől érkezve – a Szent-János csatorna mellett található, el sem lehet téveszteni a lovarda után. Korábban többször beszámoltunk róla, hogy látványos fejlesztéseken ment keresztül a mórahalmi Szent János-tó és térsége. A Futó-Dobó Lovasközpont melletti területen pihenőparkot, fürdőtavat alakítottak ki. 

Fotó: Arany T. János 

A „Mórahalmi öntöző, csapadék és termálvízkincs elvezetésének szétválasztása” című Kisvárosi Fejlesztési Programba beadott pályázat 103 millió forintos támogatásban részesült. A munkálatok a szabadidőtó területének rendezésével, nádvágással, kotrással kezdődtek. A fejlesztés lényege, hogy a területen egy jóléti pihenő, fürdőtavat alakítottak ki. Mellette helyezkedik el egy belvízelvezető csatorna, aminek óriási szerepe lesz abban, hogy az ideérkező csapadékvizet visszatartsa és később öntözésre tudják használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában