Mindszent

2023.08.28. 09:30

Ingyenes szűrővizsgálatra várnak ismét

Tábori Szilvia

Az egészség fontos, érdemes élni az ingyenes szűrések lehetőségével. Illusztráció: Kiss Annamarie

A Hódmezővásárhelyi–Makói Egészségügyi Ellátó Központ, az EVP Egészségfejlesztési Iroda, Mindszent város önkormányzata, valamint a Mindszenti Dózsa-telepért Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a szeptember 9-én tartandó Egészségnapra.  

A majdnem egész napos programon ingyenes szűréseket végeznek az Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményének épületében, az Iskola utca 72–76. szám alatt. További információ és időpontfoglalás Ujházi-Pál Margitnál a 06/70/375–1093-as telefonszámon. 

Az Egészégnapon lesz tanácsadás a vér elzsírosodásával és a magas vércukorszinttel járó betegségek megelőzéséről, vércukor- és koleszterinszint méréssel. A résztvevők bővíthetik ismereteiket a testsúly tudatos változtatásával kapcsolatban; elérhető majd a testsúly- és testtömegindex, a testzsír-százalék meghatározás és a haskörfogat mérés is. Szintén lesz tanácsadás a keringési rendszer betegségeit befolyásoló tényezőkről, érszűkület kialakulásának kockázati értékelésével. A változó korban lévő hölgyeket a csontállomány-csökkenés megelőzési lehetőségeiről tájékoztatják. A sarokcsont vizsgálatával elemzik a csontritkulás kockázatát. Ujjbegyből vett vérből pedig PSA-tesztet végezhetnek, a 40 év feletti férfiak prosztata megbetegedéseinek kockázatát mérve. 
A Magyar  Vöröskereszt Szentes–Csongrád Területi Szervezete Véradást is tart a helyszínen 9-től 12 óráig.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában