Szegedi hírek

2023.08.24. 19:30

Két hónap alatt a fesztiváli zsíros kenyér is megdrágult – Galéria

Szerencsére még a tavalyi Sziget Fesztivál árait sem érte el a Coca-Cola SZIN: ételt, italt is megfizethető áron lehet kapni a Partfürdős buliban. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne minden drágább, mint máshol – kivéve a kitelepült multit, ahol a bulizó tinik ugyanannyiért szerezhetik be vacsorájuk alapanyagát, mintha anyukájuk ment volna el a boltba.

Timár Kriszta

Fesztiválon enni-inni sosem olcsó, de a fővárosi áraktól szerencsére még több mint egy évvel le vagyunk maradva. Fotó: Karnok Csaba

Fesztiválra nem érdemes éhesen menni. Ez egy örök érvényű szabály, hiszen tudjuk: az étel és ital is jóval drágább ezeken a rendezvényeken, mint bárhol máshol. Nincs ez másként a Coca-Cola SZIN esetében sem, ezért szétnéztünk, a nagy melegben mennyiért olthatják szomjukat a bulizók, illetve milyen töltöttségű bankkártyát igényel, ha valaki egy ebédet vagy vacsorát is itt akarna elfogyasztani.

A legolcsóbb menü, ahogyan a Deja Vu Fesztivál esetében is volt, a zsíros deszka, az infláció azonban itt is érzékelteti hatását: a nyár eleji rendezvény ára ugyanis 100 forinttal feljebb ment az ára, immár 500 forintba kerül darabja. Érdekes módon azonban a lángosra nem volt hatással az idő múlása, az ugyanúgy 1500 forintba kerül, mint júniusban. Mondjuk, ezen a ponton elgondolkodtunk: ha üresen ennyibe kerül, sajttal és tejföllel pedig csupán 500 forinttal többe, vajon miért éri meg bárkinek is az előbbi verzió. 

A hamburgerek és a komolyabb melegételek 3-4 ezer forintba, a pizzaszelet 1790 forintba kerül, gofrit 1500 forintért, péksüteményt 10 dekánként 599 forintért árulnak a területen. Fesztiválon nem megszokott étellel is találkoztunk, a Diófa Vendéglő ízletes velős pirítóst kínál 890 forintért. Összességében egyébként az Ifjúsági Napok olcsóbb buli, mint a Deja Vu. Üdítőt itt például fél litert lehet kapni azért a pénzért, amiért a retropartin 3 decilitert, és gyrost is több mint ezer forinttal olcsóbban árulnak. Az igazi nagyágyú azonban a Lidl, amelynek megjelenése a fesztiválon alaposan átrajzolta az erőviszonyokat. A multi ugyanis fesztivál ide vagy oda, ugyanazokkal az árakkal dolgozik a kitelepülésen, mint bármely más boltjában.

Fotó: Karnok Csaba

Összességében tehát a Coca-Cola SZIN a maga műfajában egészen pénztárcabarát hely, de ha a drágább szolgáltatókat nézzük, azokról is elmondható, hogy még a tavalyi Sziget Fesztivál árainál is olcsóbban dolgoznak. És mint köztudott, idén ott 25 százalékos áremelkedés történt. A nyáron már 2490 forintos pizzaszelet és a 990 forintos ásványvíz várta a fővárosban fesztiválozókat. Reméljük, ettől még nagyon messze vagyunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában