Szeptember 9-én adják át a kübekházi bölcsődét

2023.08.19. 11:55

Már lehet jelentkezni a Fióka-lakba

Varga Anna

Július végén a képviselők is megtekintették az intézményt. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Kézhez kapták a kübekházi szülők Marótiné Balogh Zita kistérségi bölcsődei főigazgató levelét, akik előzetesen jelezték gyermekük számára a felvételi igényt – írta a Kübekháza Hírszolgálat. A bölcsődei felvétel során előnyt élveznek ugyan a helyben élő vagy kübekházi lakcímmel rendelkező gyerekek, de a felvehető kör az alapító okirat szerint egész Csongrád-Csanádra kiterjed.

A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok és tájékoztató levél a polgármesteri hivatal titkárságán szerezhető be. Augusztus 24-én szülői csoportos megbeszélést is tartanak a hivatalban, ahol bemutatkoznak a kistérségi és a helyi bölcsőde vezetői, és tájékoztatják a résztvevőket minden részletkérdésről,

Ahogy megírtuk, a 12 férőhelyes intézmény csaknem 200 millió forintból épült fel. A Fióka-lak Bölcsődét 160 millió forintos pályázati forrásból és 20 milliós kiegészítő támogatásból hozta létre az önkormányzat, amelynek berendezésére, illetve gyermekjátékokra, föld- és terepmunkálatokra további mintegy 10 millió forintot költöttek saját forrásból.

A település új intézményét zenés családi piknik keretében adják át szeptember 9-én, szombaton 15 órakor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában