Helyi közélet

2023.08.25. 17:00

Sikeresek voltak az Angyalsóhaj táborai

Egyértelmű sikerként értékelte a makói Erzsébet ház idei nyári táborait az Angyalsóhaj alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja, Varga Márta. A Szent István téri épületben június 19-étől a tegnapi napig hét tematikus tábor és két alkotótelep tagjai vendégeskedtek.

Szabó Imre

Az Erzsébet ház mindegyik tábora élményt nyújt a résztvevőknek. Archív fotó: Szabó Imre

 Ez volt valószínűleg a legsikeresebb nyarunk azóta, hogy 4 évvel ezelőtt elindítottuk az Erzsébet ház nyári táborainak sorát 

– mondta értékelőjében Varga Márta, az Angyalsóhaj alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja az itteni idei utolsó tábor utolsó napján, pénteken. Mint elhangzott, ebben az évben összesen 154-en vettek részt az alapítvány nyári táboraiban. Tehát ezúttal is megvalósult a cél, hogy eredeti tevékenységi körei mentén biztosítson lehetőséget egyenként egyhetes, kézműves, terápiás és tehetséggondozó-fejlesztő táborokban a gyermekek biztonságos elhelyezésére, lehetőleg térítésmentesen. Az is kiderült, hogy ezek megszervezésére változatlanul nagy az igény.

A táborok döntő többsége reggel 8 és 12 közötti, délelőtti elfoglaltságot nyújtott, melyek között a halmozottan sérült fiatalok éppúgy találtak számukra megfelelő, élményt nyújtó foglalkozásokat, mint a babák, az óvodások, alsó vagy felső tagozatos diákok. Nagy értékük, hogy ezek jól felépített, szakemberek által vezetett tematikus táborok, amelyekben a felkért szakemberek önként vesznek részt.  

A szervezőmunka mindig megkezdődik már áprilisban: ilyenkor keressük meg azokat az szakembereket, akik készek segíteni. Így történt idén is 

– mondta Varga Márta. Az is elhangzott, hogy a táborok mellett az Erzsébet ház a Natura művésztelepnek, illetve a térségi ifjúsági alkotótábornak ugyancsak otthont adott a nyáron. Az alapítványnak ugyanis küldetése a tehetséges művészek támogatása is.

Varga Márta biztos abban, hogy az alapítvány jövő nyáron is szervezni fog hasonló táborokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában