Nem tűnt fel senkinek a 94 éves férfi hiánya, pedig 24 órás nővérfelügyelet is van

2023.09.06. 17:30

Belső vizsgálatot rendeltek el a lakóparkban

Napokig hevert holtan Hódmezővásárhelyen, a nyugdíjas lakóparkban egy idős, a 94. életévében járó bácsi. Csak 3 nap múltán nyitották rá az ajtót. Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát.

Kovács Erika

A nyugdíjas lakóparkban belső vizsgálattal derítik ki, ki a felelős, hogy csak 3 nap múlva nyitottak ajtót a halott lakóra. Archív fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat, ami a 100 százalékos emelés után csaknem 10 millió forint. A lakások bérleti jogát nem öröklik a hozzátartozók, a lakó halála után ismét kiadóvá válnak. Csakhogy a brutális emelés óta senki nem akart beköltözni a lakóparkba – erről nemrég a közgyűlésen is szó esett. A lakóparkban élőknek havonta négyzetméterenkénti bérleti díjat és 26 ezer 500 forint szolgáltatási díjat is kell fizetniük, amiért sokak szerint elvárható lenne, hogy számon tartsák őket. 

Az idős bácsi 3 napig hevert holtan a nyugdíjas lakóparki otthonában, mire megtalálták. Hogy ez hogyan fordulhatott elő, indult-e az ügyben belső vizsgálat, történt-e mulasztás, ha igen, lesz-e következménye? – erről a lakóparkot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) vezérigazgatóját, Katona Antalt kérdeztük kedden, késő délután e-mailben. A válasz megérkezett, amit ezúton adunk közzé.

Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van

 – közölte lapunkkal Katona Antal.

Válaszában kitért arra is, hogy jelenleg a belső szabályzataikat is áttekintik, olyan változtatásokat kezdeményeznek, amelyekkel elkerülhető a hasonló esetek előfordulása. Ez az első feladata a nyugdíjas lakópark új vezetőjének, aki szeptember 15-én veszi át teljes körűen az intézmény vezetését.

Társaságunk kiemelt figyelmet fordít a lakóparkra, illetve az ott lakók komfortérzetének javítására. Ennek érdekében ebben az évben is több felújítást végeztünk, rendszeresen tartunk lakógyűlést, fogadóórát, ahol felmérjük az igényeket. Minden új bérlőnk teljes körűen felújított, összkomfortos lakásba tud beköltözni, ahol 24 órás nővér és portaszolgálat, igényesen kialakított közösségi terek szolgálják a bérlők kényelmét és biztonságát

 – írta a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában