Szentes

2023.09.29. 17:00

Edzőcsarnok és kikötő épül

Elektromos hiba miatt égett le 2021 decemberében a szentesi sportcsarnok. fotó: Majzik Attila

A szentesi képviselő-testület a nyári szünet, illetve egy szeptember eleji rendkívüli ülés óta most tárgyalt először, így sok fontos eseményről számolhatott be Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Az elmúlt időszakban elhunyt köztiszteletben álló városi személyek: K. Szabóné Licsicsányi Rózsa festő, szenior úszó, Kabainé Tokácsli Boglárka könyvtáros, Fridrich-leszármazott, Szathmáry Pál kertész, Poszler György tanár és Bod Péter nyugalmazott főorvos, korábbi kórházigazgató emléke előtt egyperces néma felállással adóztak.

Elkészült az új edzőcsarnok látványterve. fotó: Szentes önkormányzat

A polgármester a beszámolójában említést tett arról, hogy a vajdasági Ada városával egy szerb-magyar pályázatot kihasználva kikötőket létesítenek majd a két településen. Szentesi helyét már kijelölték, a pályázat elbírálása után a tiszai lejáró bal oldalán építenek 28 férőhelyes kishajókikötőt.

Szóba került a leégett sportcsarnok sorsa, erről Kiss Csaba István alpolgármester azt mondta, van egy elképzelésük, fel is kérték Skardelli György egykori tervezőt egy helyszíni bejárásra, és javaslatokra. Azonban nyilatkozni még nem akarnak, hiszen ha olyan tervet vázolnak, ami nem biztos, hogy megvalósul, jobb elkerülni a közvélemény hergelését. Van rá esély, hogy megkezdett beruházásnak nyilvánítja a kormány, akkor biztosan megvalósulhatnak a tervek. Nagyon hiányzik a városban a sportcsarnok, s ha nem is annak kiváltására, de egy edző- és munkacsarnokot építenek, tette hozzá a polgármester.

A napirendi pontok tárgyalása során a testület egy tartózkodás mellett, módosításokkal elfogadta az önkormányzat 2023. évi költségvetésének I. félévi végrehajtási beszámolóját. A város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatát egyhangúlag fogadták el, több képviselő szerint is dicséret illeti a helyi szociális szféra és az óvodák kollektíváját.

Az október 1-től változó orvosi ügyeleti ellátást Szentesen a Sima Ferenc utcai mentőállomás veszi át, hétköznapokon 16 órától másnap reggel 8 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 24 órában elérhető lesz az ügyelet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában