Helyi közélet

2023.09.15. 08:20

Mozgalmas szombat Kisteleken

Imre Péter Géza

A streetball tornát a városi műjégpályán rendezik meg. Illusztráció: Gémesi Balázs

Mozgalmas, programokban gazdag szombat lesz a hétvégén Kisteleken. Kezdjük a Euromobilitás hét kínálatával, amelyen kerékpáros KRESZ-totót is kitölthetünk, akár online is. A hét keretében a szombati Szent István téri, 10 órakor startoló családi napon lesz flúgos futóverseny, elektromos roller kipróbálása, kerékpáros ügyességi verseny, kincskeresés, játszóház az autómentes nap jegyében, triál-kerékpár bemutató és lufibohóc. Tizenhét órától 21-ig pedig lámpás kalandtúra, 5 kilométeres belterületi séta várja a kicsiket és a nagyokat, sok-sok meglepetéssel.

Akik inkább a szakrális dolgokra kíváncsiak, azok a XVII. Ars Sacra Fesztivál keretében szombaton és vasárnap, 10 és 19 óra között díjmentesen ellátogathatnak a Kisteleki Néprajzi Kegyeleti Témaparkba. És ugyanezt megtehetik a következő hétvégén, szeptember 23-án és 24-én is.

Rövid kitérő után vissza a sporthoz: szombaton, 9 órakor kezdődik a palánkavató streetball torna a városi műjégpályán. A szomszédban, a Szent István téren tartják meg az első kisteleki sportágválasztót, amelyen számos sportággal megismerkedhetünk, és azokat ki is próbálhatják a vállalkozó kedvűek. A legkisebb, legapróbb „sportolókat” ugrálóvár és arcfestés várja a többihez hasonlóan ingyenes rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában