Szeged

2023.09.26. 09:00

Ne ide szemetelj!

Kiss Anna

Szomorú, hogy ide jutottunk. Fotó: Gémes Sándor

Kérlek ne ide szemetelj!

 – ez a kérés áll azon a táblán, amelyet a Stefánia 6. szám előtti növények közé helyeztek ki, mi pedig a nemrég arra járva megörökítettük jelentős felháborodás közepette. Egészen elkeserítőnek tartjuk ugyanis, hogy figyelmeztető táblát kell kihelyezni annak érdekében, hogy az emberek ne szemeteljék tele a virágágyást. Önmaguktól miért nem megy ez? Miért gondolják azt, hogy a növények tövében olyan jól mutat a csikk, a csokis papír és az üdítős doboz? Ugyanis biztos vagyok abban, hogy a kérés ellenére lesznek olyanok, akik már csak azért is odadobálják a szemetet, vagy csak szimplán észre sem veszik a táblát.

Aggódhatunk a mesterséges intelligencia, az okostelefon vagy a robotok miatt, de egészen addig, amíg emberek ezt művelik a környezetünkkel, az ő természetrombolásuktól kell tartanunk. Pedig biztos vagyok benne, hogy a szüleik nekik is megtanították a megfelelő korban, hogy a szemét a kukába való, nem a virágcserépbe vagy a bokor tövébe. Sőt, szerintem azoknak a fiataloknak is megtanították, akik minden hétvégén egy szeméttengert hagynak maguk után a rakparton és a Kárász utcán. Vajon gondolnak ilyenkor arra, hogy milyen jövő vár rájuk?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában