Helyi közélet

2023.09.26. 14:35

Régi vágya teljesül a dorozsmaiaknak - Galéria

Kiss Anna

Nagy előrelépés ez a helyiek számára, főként az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak. Fotó: Gémes Sándor

Még júliusban tett ígéretet arra Ruzsa Roland önkormányzati képviselő, hogy új parkolót építenek a Thurzó Gyógyszertárhoz, hiszen évek óta jelentős probléma a parkolás arrafelé. Jól látszik, ez nem csupán ígéret volt, a munka ugyanis folyamatban van: helyreállítják a parkolót, amit rendszeresen kértek a képviselőtől a helyiek, sőt, a patika vezetői is.

Ruzsa Roland szerint a kérés jogos volt, a terület nagyon rossz állapotban volt, ezért megvizsgálták az anyagi lehetőségeket, és döntöttek arról, hogy a Thurzó családdal és az önkormányzattal közösen biztonságosabbá teszik a Tas utcai parkolót. Mindannyian a költségek egyharmadát tették hozzá, tehát az összeg egyharmadát az önkormányzat, egyharmadát Ruzsa Roland, a fennmaradó költséget pedig a gyógyszertárat üzemeltető Thurzó és Társai Bt. fedezi.

A hírt közösségi oldalán is megosztotta a képviselő a napokban, amit követően több tucat gratuláció és köszönetnyilvánítás érkezett hozzászólásként. Köztük a Thurzó család egyik tagjától, Thurzó Balázstól is, aki azt írta, hogy köszönik a városnak és Ruzsa Rolandnak, hogy a saját erőforrásunk mellé odatették a maradék kétharmadot.

A parkoló mellett utak is biztonságosabbá válnak Kiskundorozsmán a következő hetekben. A képviselő ígéretet kapott az önkormányzattól arra, hogy minden olyan kiskertes utcát járhatóvá tesznek, amelyet korábban jelzett a város felé a helyiek kérésének eleget téve. Emellett rövid idő belül mart aszfaltot kap a Körte utca és a Matty parti út is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában