Szegedi hírek

2023.09.03. 15:45

Tízezer gyermek álma vált valóra Újszegeden – Galéria

Kiss Anna

Hatalmas érdeklődés volt az ingyen vidámpark iránt Újszegeden. Fotó: Karnok Csaba

Lánchinta, csészealj, XXL Extreme, dodgem, körhinta, ugrálóvár és trambulin – mindegyiket ingyen használhatták a hétvégén a Gellért Szabadidőközpontban a gyerekek. Joób Márton önkormányzati képviselő idén is megrendezte az Újszegedi Vidám Napokat, ezzel pedig mintegy tízezer lurkó álmát váltotta valóra saját gyermekkori álma mellett.

Lapunknak ugyanis azt mondta, hogy gyermekként mindig is egy olyan vidámparkról álmodozott, ahova bárki bemehet és ingyen használhatja a játékokat, hintákat. Ezért döntött úgy, hogy képviselői keretéből, valamint szponzorok segítségével rendez egy hétvégét, amikor minden apróság ingyen mehet vidámparkba.

Kiemelte, jó volt látni a kicsik boldog arcát, és a szülők mosolyát is, hiszen örültek, hogy gyermekük jól érzi magát. Megjegyezte, egy képviselőnek az a dolga, hogy a családokat támogassa, ő pedig ilyen módon közösségi programmal is szerette volna segíteni a szegedi családokat. Kérdésünkre elmondta, ez már a harmadik ilyen esemény volt, és természetesen folytatja a következő években is a kezdeményezést.

A sok-sok hinta mellett egyébként akadálypálya és mini játszóház is volt a központban, ahol egyszerre háromszáz gyermek tudott játszani, szórakozni. Mindemellett pedig az arcfestés sem maradt el, hiszen Joób Márton szerint az elengedhetetlen része egy igazi családi napnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában