Helyi közélet

2023.09.22. 16:36

Véget ért a 3 napos Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó

Minden évben más helyszínen, ezúttal Szarvason került sor a rendezvényre, ahol minden szövetség 3 fős csapatokkal vett részt.

Delmagyar.hu

Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

A rendezvényen nagy hangsúlyt kapott idén is a szakmai továbbképzés ám ugyanennyire fontos és hasznos volt az a kötetlen eszmecsere, amelyen egymásnak tudtak tippeket, praktikákat mesélni a halőrök, a napi munkájuk során tapasztaltakról. A szakmai blokkban hangzott el az is, hogy a horgászok jogos igényeit figyelembe véve, az országos szövetség törekedni fog arra, hogy a különböző hasznosítású horgászvizek egyre szövevényesebb szabályrendszere egyszerűsödjön és egységesedjen. A halőrök szerepe is egyre inkább átalakulóban van, a halőrzési feladatokon túl egyre inkább horgászturisztikai feladatokat is fel kell vállalniuk, hiszen a népszerű horgászvizeken a távolabbról érkező horgászok létszáma és az általuk a vízparton töltött idő is egyre emelkedik.

Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége


A versenynek is megadták a módját a szervezők, hiszen az elméleti ismereteken túl a mindennapi ellenőrzések szakmai gyakorlatát is pontozták. A sportügyességi versenyszámban ezúttal biciklizés, kempingbiciklivel, vödörrel, botzsákkal nehezítve, illetve vízibiciklizés szerepelt, míg a klasszikus célba dobás, szerelékkészítés, rapid horgászat mellé idén az íjászat került be nehezítésnek.
Az összesített versenyt a Tolna megyei Horgászegyesületek Szövetsége nyerte idén, második a NÉBIH állami halőri szolgálat lett, míg a 3. helyre a Kaposvár Sporthorgász egyesület csapat ért oda.

Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége


A HECSMSZ csapata a középmezőnyben végzett, egyes versenyszámokban, mint például a casting és a barkácsolás kifejezetten jól szerepeltek.
Dávid Imre, a HECSMSZ halőri csoport vezetője kiemelte szükséges a hivatásos halőrök országos találkozója, ugyanis a halőrök egymást megismerve, sok egyedi - helyi - esetet közösen megtudnak vitatni, levonva a szükséges következtetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában