Helyi közélet

2023.10.28. 10:00

Idén zárulnak a balástyai beruházások

Még két jelentős beruházás zajlik a településen: a bölcsőde-óvoda fejlesztése, például diétás konyha létrehozásával és új csoportszoba kialakításával, valamint a gajgonyai záportározó építése. A munkálatok még az idén befejeződnek.

Imre Péter Géza

Archív fotó: Balástyai Önkormányzat

A bölcsődébe, a diétás konyha kialakításán kívül, pályázati támogatással új udvari játékok is érkeztek, amelyek már a helyükre is kerültek. Ugyanennek a projektnek a része az óvodai csoportszoba kialakítása mellett szintén az udvari játékok bővítése. A balástyai önkormányzat 83,1 millió forint pályázati támogatást nyert a fentiekre, a munkákat a Gépépvill Kft. végzi.

Fotó: Balástyai Önkormányzat

 A bölcsődében a diétás konyhánál már csak a festés van hátra, a bútorok is megérkeztek. Az udvari öntözés kialakítását a jövő hét folyamán végzik el. Az óvodánál az emeleti padlóburkolás és a festés zajlik, míg a földszinti padlóburkolás két héten belül indul. Az öntözés szerelése, a bölcsődeihez hasonlóan szintén a jövő héten startol

 – számolt be a legfrissebb fejleményekről Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzser. Hozzátette, a cég várhatóan már idén elkészül a beruházással.

Fotó: Balástyai Önkormányzat

A gajgonyai záportározóval viszont kötelezően végeznie kell idén a kivitelezőnek, mivel a 200 millió forintos projekt esetében uniós és TOP-os pályázatról van szó – említette meg a szakember. A tómeder kialakítása után jelenleg a rézsű profilozás zajlik, az úgynevezett vízkormányzáshoz szükséges műtárgyak és az ahhoz kapcsolódó csőátereszek építésével együtt, valamint folyik az általános tereprendezés 

– sorolta Péterné Bárkányi Tímea. A Vízép Holding Kft. novemberben elkészül a munkálatokkal, az elszámolás pedig még decemberben megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában