Télre készülnek a mórahalmi fürdőben

2023.10.10. 09:00

Ismét sátortetőt kap a nagymedence

A téli szezonra készülnek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. Két hétig nem üzemel a nagy úszómedence, de megéri várni, mert több év szünet után ismét felkerül rá a sátortető, így télen is használható lesz.

Arany T. János

Már leeresztették. Újra sátortető kerül a mórahalmi fürdő nagymedencéje fölé, így télen is használható lesz. Fotó: Török János

A napokban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a kellemes gyógyvíz és a forró szaunák mellett egyéb látványosság is várja a látogatókat. Kedden daru érkezik a fürdő udvarára, és azzal emelik meg a hatalmas sátorponyva darabjait, majd a hét közepén elkezdik felfújni meleg, enyhén túlnyomásos levegővel, hogy a hét második felére újra sátortető magasodjon a vízfelszín fölé.

Hétfőn már leengedték a medencét, amelyben vasárnap még fürdőzők lubickoltak és elkezdődött a takarítás, fertőtlenítés. Farkas Gábor, fürdővezető elmondta, a koronavírus-járvány, azaz 2020 óta nem húzták fel a tetőt a medencére télen.

Fotó: Török János

Most a válságokon túl egyértelmű volt az álláspont, hogy a komfortos fürdőzés érdekében szükség van a sátorra. Október 9-e és 20-a között, a következő két hétben állítjuk föl, majd október 21-én, hétfőtől már sátortetős medencében lehet úszni. Ezen a héten elkészülünk a sátor felállításával, ezt jövő héten a medence további karbantartása követi 

– magyarázta az intézményvezető.

A sátor felfújásához szükséges légkezelő berendezés beszívó és kifúvó csővezetéke a büféhez közeli, nyári öltözőben kapott helyet. Erről az épület tetején látható fém építmények árulkodnak. Ez egy túlnyomásos rendszer, a benti levegő nyomása picivel nagyobb a kintinél, ez tartja fönt buborékként a sátortetőt. De ez csak így elmondva hangzik egyszerűen.

Fotó: Török János

Óriási meló 

– fogalmazott a fürdővezető, majd megmutatta a kalodákban lévő, három részből álló sátorponyvát, amelyet majd a daru emel a helyére. Aztán össze kell fűzni a darabokat, és amikor ez kész, elkezdik fújni be a levegőt. A tervek szerint 2024 márciusáig áll majd a sátor az úszómedence fölött.

Őszi programok a fürdőben

Az októberi programokról és kedvezményekről Méhészkei Kiss Nimród fürdővezető-helyettes beszélt. Októberben minden pedagógus féláron, 50 százalékos kedvezménnyel látogathatja a fürdőt. A gyermekfürdő születésnapi bulija október 29-én, vasárnap lesz, aki húsz centinél nagyobb átmérőjű faragott tökkel érkezik, kedvezményesen léphet be. Ősszel havonta egy alkalommal egész napos szauna sziesztával is készülnek a fürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában