Szegedi hírek

2023.10.10. 14:20

Karriernapot tartottak a TIK-ben – Galéria

Az ország szinte összes jelentős vállalkozása, és néhány kisebb is részt vett a Szegedi Tudományegyetem Karriernapján, amit kedden tartottak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A diákokat csaknem száz kiállító, számos karrierlehetőség és izgalmas előadások várták az őszi SZTE Állásbörzén.

Suki Zoltán

A Karriernapon csaknem száz cég vett részt. Fotó: Gémes Sándor

Személyes tanácsadással, workshopokkal, előadásokkal is várták az érdeklődőket az Őszi Karriernapokon a szegedi egyetemen. Aki részt vett a rendezvényeken, megtanulhatott például jó önéletrajzot írni, felkészülhet az állásinterjúkra és hasznos tanácsokat kaphatott arról, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy könnyen beilleszkedhessen egy új munkahelyen. A rendezvény egyik eseményét, vagyis eseménysorozatát kedden tartották a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ami gyakorlatilag megtelt érdeklődőkkel. A nap fő témája az álláskeresés volt. A Karriernapon több előadás is elhangzott. Egyebek mellett szó volt a hatékony álláskeresés lépéseiről, arról, hogy a pályakezdők milyen interjúkkal találkozhatnak, a beilleszkedési nehézségekről, és arról is, hogy hogyan kell vállalkozni.

Tóth Dorottya azt mondta lapunknak, hogy az előadások komoly segítséget jelentettek neki abban, hogy megtalálja álmai állását, ráadásul egy céget is talált, ahol talán majd később elhelyezkedhet.

A Karriernapon csaknem száz vállalkozás vett részt, akik igyekeztek mindenben megválaszolni a diákok kérdéseit.

A Karriernapot megelőzően is voltak programok, amik október 5-én kezdődtek. Akkortól 9-ig személyes tanácsadásokra várták a hallgatókat hat, az álláskeresés köré szerveződő témában az SZTE Karrier Iroda munkatársai. Megtanulhatták, hogy a pályatervezés része az önismeret erősítése, a bizonytalanságok átbeszélése és feloldása. Az érdeklődők a kiválasztási folyamat későbbi állomásaihoz is útravalót is kaptak. Magyarul és angolul is szimuláltak állásinterjúkat és még bértárgyalásokat is.

Idén először pedig angol nyelvű előadást is hoztak a szervezők, hogy a külföldi diákok is megismerhessék a hatékony álláskeresési platformokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában