Helyi közélet

2023.10.27. 07:00

Megoldódni látszik az algyői sportcsarnok helyzete

Lehet mégsem kell pert indítania az algyői önkormányzatnak ahhoz, hogy a helyiek használhassák a sportcsarnokot. Molnár Áron polgármester sikeres egyeztetést folytatott a Szegedi Tankerületi Központ vezetőjével.

Kiss Anna

Visszakaphatják sportcsarnokukat az algyőiek. Aláírásra vár az önkormányzat. Archív fotó: Gémes Sándor

Sosem jó, ha a bíróság előtt kell valamit megvédeni vagy megtámadni, vagy esetleg más eszközökhöz folyamodni. Nem vagyok ennek a híve, és úgy tűnik, hogy valamilyen formában a mindkét félnek sikerült ezt magáénak tenni

 – számolt be a közösségi oldalon közzétett videóban Molnár Áron, Algyő polgármestere, miután egyeztetést folytatott Plesovszkiné Ujfaluczki Judittal, a Szegedi Tankerületi Központ vezetőjével az algyői iskolához tartozó sportcsarnok kapcsán, amelyet az önkormányzat építtetett, de több éve már a tankerülethez tartozik.

A csarnok használatának ügye már hosszú ideje húzódik, hiszen hiába szeretné átvenné az önkormányzat a fenntartását, ezzel segítve a tankerületi központon, cserébe használati időt kérve, nem sikerült megegyeznie Molnár Áronnak Plesovszkiné Ujfaluczki Judittal. Ezért döntöttek úgy szeptemberben, hogy a bíróság segítségét kérik a megoldásban, viszont a per előtt még tett egy utolsó próbálkozást a településvezető, és úgy tűnik, sikerrel járt.

A megbeszélésnek az volt a kimenetele, hogy hétköznapokon bizonyos időszakokban és hétvégén használhatja az önkormányzat, és olyan funkciókkal láthatják el, amilyennel csak szeretné. Még nem tiszták a feltételek és az időhatárok, de dolgoznak rajta. Kértem igazgató asszonyt, hogy nézzék meg azokat az idősávokat is, amelyek használat alatt vannak, hogy biztosan az algyői gyermekeket támogató időszakok ezek, vagy külsős használatot biztosítanak bizonyos köröknek

 – emelte ki.

Molnár Áron reményét fejezte ki, hogy eljutnak egy keretmegállapodásig és minél előbb aláírják papíralapon is a megállapodást. Hozzátette, reméli azt is, hogy mielőbb használhatják a sportcsarnokot az algyői egyesületek bizonyos időszakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában