Kübekháza

2023.10.22. 13:13

Október 28-án temetik Simon Szilvesztert

Delmagyar.hu

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Polgárőr tiszteletadással kísérik utolsó útjára Simon Szilvesztert, azaz Veszter bácsit október 28-án – olvasható a Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldalon. 

Mint arról egy héttel ezelőtt beszámoltunk, életének 85. évében hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt Simon Szilveszter, Kübekháza egykori körzeti megbízottja, a helyi polgárőrség alapítója és alelnöke, a település díszpolgára.

A település önkormányzatának facebook-oldala most arról tájékoztatott, hogy október 28-án, szombaton délelőtt 10 órakor polgárőr tiszteletadással a Szent Mihály Kápolnából kísérik utolsó útjára a 85 évesen elhunyt Simon Szilvesztert, Kübekháza díszpolgárát, a falut közel három évtizeden át körzeti megbízottként, majd további 20 éven át polgárőr elnök-helyettesként és civil aktivistaként szolgáló lakónkat.

Simon Szilveszterről idén év elején írtuk, hogy a 85. születésnapján egy meglepetés ünnepséget rendeztek számára.

Júniusban az arany érdemkeresztet már kórházi ágyán vette át Simon Szilveszter. Ahogy megírtuk, a Magyar Polgárőr Szövetség évente két alkalommal adja át legmagasabb elismerését, a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát. Ezt összesen 40 személy kaphatja meg, olyanok, akik hosszú ideje kiemelkedően végzik munkájukat. Idén Simon Szilveszter is a díjazottak között volt, ám az idős férfi nem tudta a fővárosi ünnepségen átvenni az elismerést, így a deszki kórházban adták át neki egy rögtönzött ünnepség keretében.

Simon Szilvesztert 2018-ban választotta díszpolgárává Kübekháza Képviselő-testülete és számos magasrangú állami és polgárőr kitüntetéssel is jutalmazták munkásságát.

Simon Szilvesztert Kübekháza önkormányzata saját halottjának tekinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában